Franceza, întrebare adresată de mariotomescu, 8 ani în urmă

rezumat ,,Le Petit Prince” in franceza cu traducere in romana va rog dau coroana pe bune zic

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DnaValy
10

"Le petit prince", Antoine de Saint-Exupéry

Sur un astéroïde, vivait seul le Petit Prince, qui s'occupait d'une belle fleur fragile, mais il décide de visiter d'autres astéroïdes, où vivent seuls : un roi, un vaniteux, un ivrogne, un businessman, un allumeur de réverbères et un géographe.

Finalement, Le Petit Prince arrive sur Terre dans le désert du Sahara, où un pilote d'avion réparait son avion et eux deux devenaient de bons amis.

À la fin du livre, le Petit Prince retourne sur sa planète pour retrouver sa fleur et, le pilote, après la réparation de l'avion, part chez lui.

Traducere

"Micul Prinț", Antoine de Saint-Exupéry

Pe un asteroid, trăia singur Micul Prinț, care se ocupa de o frumoasă floare fragilă, dar el decide să viziteze alți asteroizi, unde trăiesc singuri: un rege, un vanitos, un bețiv, un om de afaceri, un aprinzător de felinare și un geograf.

În final, Micul Prinț sosește pe Pământ în deșertul Sahara, unde un pilot de avion repara avionul său și ei doi devin buni prieteni.

La sfârșitul cărții, Micul Prinț se întoarce pe planeta lui pentru a-și găsi floarea, iar pilotul, după repararea avionului, pleacă acasă la el.

Bonne chance !

Alte întrebări interesante