Limba română, întrebare adresată de sofathesofa0008, 8 ani în urmă

Rezumat LUNG DE PESTE 2 PAG la "Bunica mi-a zis sa-ti aun ca-i pare rau" dau coroana​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Euacasa123
1

Elsa este un copil „altfel”. Ea este super curioasă și extrem de isteață, iar adulții din jurul ei o consideră mult prea matură pentru cei 7 ani, aproape 8, pe care îi are. Elsa era altfel pentru că nu reușea să se împrietenească cu copiii de la școală și de multe ori se confrunta cu ceea ce noi numim bullying.

Pentru a o ajuta să treacă peste problemele de la școală, bunica a fost mereu alături de ea și cumva, a reușit să o învețe pe elsa să-și folosească imaginația la maxim. A inventat un ținut imaginar – Miamas, din Tărâmul-Aproape-Treaz și a învățat-o o limbă secretă, pe care doar ele o puteau vorbi.În Miamas mergea Elsa cu bunica în fiecare seară înainte să adoarmă. Acolo se refugiau ele pentru că era o lume cu totul diferită de cea reală: acolo nu erau reguli, trăiau prințese, îngeri de mare, dragoni, iar moneda de schimb și puterea supremă era fantezia.

Bunica, aș putea spune că era un pic sărită de pe fix: fuma, se certa cu toată lumea, era genul ăla de om care spune lucrurile verde-în-față chiar dacă deranjează pe cineva, etc. Ce bunică mai intră noaptea într-o grădină zoologică și aruncă cu caca în gardianul care încearcă să o convingă să iasă afară? Cam așa era bunica.Personajele pe care Elsa le întâlnește în această misiune sunt extrem de interesante și au niște povești incredibile. Alf, Inimiă-de-Lup, Britt-Marie, Kent, Maud și Lennart, sunt doar câțiva dinte oamenii cărora Elsa le va livra scrisorile bunicii. Iar ceea e va afla de la ei o va face să-și dea seama că lucrurile nu sunt chiar așa cum par.Spun că era, pentru că la un moment dat, aceasta moare, iar Elsa rămâne fără nici un prieten pe lume. Pentru că singura ei prietenă era bunica. Din acest moment, povestea se schimbă și lucrurile iau o altă întorsătură. Elsa primește o misiune secretă de la bunica, în care trebuie să livreze scrisori anumitor persoane, despre care Elsa nu știe mare lucru. Desigur că aceasta este extrem de supărată pentru că bunica a trimis tuturor scrisori în care-și cere iertare pentru diferite lucruri, dar nu i-a lăsat și ei una. Elsa află că bunica ei a salvat mulți copii de la moarte(de meserie era chirurg) din războaie unii dintre ei fiind chiar vecinii ei .

Explicație:

Sper că te-am ajutat!


sofathesofa0008: multumesc!
Alte întrebări interesante