Limba română, întrebare adresată de mihaisacaliuc2008, 8 ani în urmă

rezumat mare. MOMO de Michael Ende​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de fgagagsa
6

Răspuns:

În carte este vorba despre timp, o problemă întâlnită și în zilele noastre, deoarece se scurge prea repede, fiind insuficient pentru oameni. Cel mai interesant aspect al cărții este faptul că te învață o lecție, fără să îți dai seama: să fii prietenos și să nu fii ușor de manipulat. Cuvintele cheie care ar descrie cel mai bine această lectură sunt: timpul, magia, prietenia, bunătatea Mesajul cărții este bunătatea.

Această carte a fost foarte interesantă, plină de acțiune și emoții. Autorul ne prezintă o fetiță pe nume Momo, care trăiește printre ruinele unui vechi amfiteatru, de la marginea unui mare oraș. Ea avea un dar, acela de a asculta. In timp, Momo și-a facut mulți prieteni. Ei îi aduceau mâncare și petreceau mult timp alături de ea, vorbind și jucându-se împreună.

Totul mergea ca pe roate, până când liniștea orașului a fost tulburată de către oamenii cenușii. Misiunea lor era aceea de a fura timpul oamenilor. Momo nu s-a lăsat manipulată de oamenii cenușii, iar într-un final, cu ajutorul maestrului Hora, a reușit să îi învingă.

Cele mai captivante întâmplări au fost la finalul cărții, când Momo a eliberat florile timpului și atunci când oamenii cenușii s-au luptat pentru a obține cât mai multe trabucuri, deoarece ei dobândeau puterea fumându-le.

Am fost impresionat de jocul pe care l-au creat copiii și Momo în vechiul amfiteatru. În jocul lor imaginar ei au plecat într-o călătorie cu vaporul de cercetare, Argos, pentru a opri „Taifunul continuu”. Ei au avut parte de multe aventuri plăcute, încercând să descopere cât mai multe lucruri despre acele mări necunoscute și despre creaturile întâlnite în călătoria lor.

Personajul meu preferat este Momo, deoarece toată povestea se învârte în jurul ei. Această carte îți dezvoltă multe sentimente: bucurie, tristețe, teamă, singurătate și iubire, deoarece Momo ținea foarte mult la prietenii ei și îi ajuta de câte ori aveau nevoie. În urma lecturii am rămas plăcut impresionat de bunătatea fetiței.

Dorințele pe care mi le-a trezit lectura au legătură cu timpul și magia. Mi-ar plăcea să creez un ceas care poate opri timpul, o poțiune magică ce te face să rămâi mereu tânăr și o cale de a face animalele să vorbească în grai omenesc

Explicație:

am luat de pe google sper ca e bine

Alte întrebări interesante