Istorie, întrebare adresată de carneanuandreea, 8 ani în urmă

Rezumat Marea Unire

Anexe:

Dolfii: nu știu dacă este bine
carneanuandreea: Nu are nimic

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Dolfii
2

Răspuns:

Marea Unire reprezintă cel mai mare obiectiv național al românilor, a cărui origine se regăsește în perioada de început a Evului Mediu, când românii organizați sub conducerea voievozilor luptau pentru același obiectiv. De-a lungul timpului au existat numeroase momente în care românii au simțit necesitatea constituirii unui stat unitar, puternic. Evenimentul care a marcat istoria poporului român rămâne așadar unirea din 1918.

Acesta este și unul dintre motivele pentru care ziua de 1 decembrie 1918 este ziua națională a României, sărbătorită începând cu 1990. Anterior însă, comuniștii au impus ca zi națională ziua de 23 august 1944, a cărei semnificație face trimitere la actul regelui Mihai I și al grupării politice potrivnice lui Antonescu; aceștia îl vor aresta pe mareșal, fapt care a facilitat în plan internațional alianța României cu Națiunile Unite în ultima parte a celui de-al Doilea Război Mondial.

Sărbătoarea națională de 1 decembrie comemorează Marea Adunare Națională de la Alba Iulie, care se regăsește și în opere literare cunoscute, unde a avut loc unirea provinciilor Banat, Crișana, Maramureș cu Regatul României.

Explicație:

Atâta am putut scrie acum pentru ca am putina treaba


carneanuandreea: Ms❤️
Alte întrebări interesante