Limba română, întrebare adresată de Vladutdeftery18, 8 ani în urmă

Rezumat mărul de aur pls repede dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Jumadung
2
Răspuns:
-Prâslea cel Voinic şi Merele de Aur-

În grădina unui imparat exista un mar care face mere de aur dar din care nu a gustat nimeni deoarece un hot le fura imediat ce se coc. Multi voinici incearca prinderea hotului, printre care si cei doi fii mai mari ai imparatului, dar in zadar. Atunci isi incearca norocul si al treilea fiu, Praslea.
Praslea raneste hotul si duce mere imparatului. Apoi Praslea pleaca pe urma de sange lasata de hot impreuna cu fratii sai, pentru a-l prinde. Ajunsi la prapastie, Praslea se lasa pe franghie in jos pana ajunge pe taramul celalalt. Acolo descopera imparatia celor trei zmei si ii ucide, eliberand cele trei fete de imparat.
Praslea se lupta cu ultimul zmeu si pentru a iesi invingator este ajutat de un corb caruis ii promite trei lesuri si pe fata cea mica.
Dupa izbanda, Praslea le scoate pe fete de pe taram si le duce pe celalalt, dar ramane in prapastie pentru a scapa de planul ucigas al fratilor aai.
Dupa ce salveaza din ghearele unui balauri niste pui de zgripsor, mama acestora il duce in zbor pe taramul unde traia tatal sau.
Praslea se face ucenic la un mester argintar si scoate din marul de aur pe care il facuse din castelul zmeului obiectele cerute de fiica mica de imparat: closca cu pui de aur si furca de aur.
Recunoscut de tatal sau, Praslea ii povesteste fapta fratilor sai. Imparatul vrea sa ii pedepseasca cu moartea, dar Praslea propuse sa arunce fiecare cate o sageata in sus, iar Dumnezeu sa hotareasca soarta.
Fratii sunt ucisi de propriile sageti care le cad drept in cap. Praslea se casatoreste cu fata cea mica si mosteneste tronul imparatiei.







Sper că te-am ajutat!Succes!

Vladutdeftery18: Mărul de aur de George andreescu trebuia
Vladutdeftery18: :/
Jumadung: A,scuze!Trebuia să menționezi acest aspect...
Alte întrebări interesante