Limba română, întrebare adresată de almamiau, 8 ani în urmă

Rezumat "Orasul cu salcami"

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
10

Răspuns:

Sal! Frumos roman de dragoste!

Fiindca am citit aceasta carte in vremea adolescentei, iti voi raspunde scurt si la obiect! Orasul cu salcami al lui MIhail Sebastian este o carte care se citeste usor si este plina de sensibilitate, cucerindu-te. Personajele principale sunt Adriana si Gelu, doi tineri care trec impreuna de la adolescenta catre maturitate, traind iubirea adolescentina a vremii.

Adriana -  fiica unor burghezi dintr-un orasel de provincie, trece prin toate transformaarile fizice si mai ales psihice, relatate de fapt de Gelu, tanarul indragostit nebuneste de ea, dar care provine dintr-o familie mai putin privilegiata. La inceput, cei doi traiesc o iubire dulce si inocenta.

Insa, devenita o tanara femeie, Adriana  pleaca in Bucuresti lasanadu-l pe Gelu in oraselul de provincie, in care viata  i se parea prea monotona . Dupa o perioada, cei doi se reintalnesc, reiau povestea lor de iubire, de aceasta data  consumandu-se cu o pasiune mistuitoare. Curand, Adriana se plictiseste de Gelu, consideranddu-l anost si il paraseste brusc, lasand un simplu bilet de adio. Finalul ete surpinzator, Adriana se casatoreste cu Paul!

Explicație:


Komisarul: sa-ti fie de folos!
almamiau: mulțumesc enorm<3
Alte întrebări interesante