Limba română, întrebare adresată de lemon2005, 8 ani în urmă

Rezumat pe scurt Limir Împărat URGENT va rog!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bogdanlasaiowsa37
136
 A fost odata un om  falnic, frumos si viclean care a fost blestemat, transformandu-se in imparatul serpilor si sa  aiba palat (plin cu minunatii) in mijlocul unei insule indepartate, deoarece mintise multe fete de imparat. El va ramane sarpe pana cand o fata frumoasa si nevinovata vrea sa-i fie sotie, dar daca acesta nu vrea, fata ii ramane prizoniera in castel, slujnca.
   Anii au trecut iar imparatul le ademenea pe fete fermecandu-le cu vocea sa omeneasca, trecandu-le de apa din jurul palatului si rugandu-le ca timp de 5 zile sa-l iubeasca si sa-i fie soate, dar niciuna nu a primit, de aceea au ramas slujnice.
   In imprejurimile palatului traiau 2 ciobanasi, Ileana si Costica, care stiau de puterile sarpelui, dar nu le era teama. Intr-o zi, Ileana a ramas singura cu vitele, imparatul serpilor s-a aratat, cantand, incat aceasta a uitat de pericol. Sarpele a dus-o si pe ea in palatul sau, aratandu-i toate minunatiile si bogatiile, dar Ileana l-a respins.
   Cand Costica si-a dat seama de ce s-a intamplat, s-a suparat foarte tare,dar nu avea ce sa faca, deoarece daca ar fi incercat sa intre in acel palat, ar fi murit pe loc. Dupa 2 ani, acesta a primit un sfat de la un pastor cum sa salveze fetele din palatul imparatului sarpe.
    El a facut un ciomag di planta spinele crucii, ciuplindu-i o cruce la un capat. S-a dus la sarpe, atingandu-l cu ciomagul si acesta se incolaci-se imediat pe el. Costica l-a batut si l-a tinut pe ciomag pana cand acesta ii va fi de acord sa elibereze toate fetele. Intr-un final, sarpele a renuntat si a deschis usa palatului, eliberand fetele, dar nu puteau sa treca apa, iar Costica i-a explicat ca nu poti castiga dragostea cuiva cu ademeneli si viclenii. 
    Sarpele nu a ascultat de ciobanas si facut un pod din panza de painjen, capcana pentru el si fete. Dar Costica credea in putere lui Dumnezeu si cand a pasit, podul s-a transformat intr-unul de marmura. Captivii au plecat bucurosi spre case, avand bogatii din palatul sarpelui, podul a fost inghitit de ape, iar sarpele tot aolo, singur, a ramas.


lemon2005: Mulțumesc mult
Alte întrebări interesante