Limba română, întrebare adresată de davidgabi092, 8 ani în urmă

rezumat pentru cartea ,,Un baiat pe lista lui schindler''
Va rog dau coroana​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de antoniedrumea
4

Răspuns:

Rezumat al cărții Un băiat pe lista lui Schindler

Leon Leyson avea zece ani când naziștii au invadat Polonia, iar familia sa a fost nevoită să se mute în ghetoul Cracovia.

Leyson a supraviețuit Holocaustului și a fost unul dintre cei mai tineri pe lista evreilor pe care i-a angajat Oskar Schindler să lucreze în fabrica sa, salvându-i astfel de a fi trimiși în lagărele de concentrare. Cartea relatează ororile prin care a trecut în acele timpuri.

Malnutriția a făcut ca Leib să fie foarte mic pentru vârsta lui și Schindler îl numea întotdeauna băiatul de pe cutia de lemn (titlu original al cărții este “The Boy on the Wooden Box“) în timp ce lucra. După încheierea războiului, el și părinții săi s-au mutat în Statele Unite și s-au stabilit apoi la Los Angeles.

Leyson a studiat artele industriale la Los Angeles City College și la California State University, iar în 1970 a obținut un master în educație de la Pepperdine University. A murit în 2013.

Filmul lui Steven Spielberg „Lista lui Schindler” l-a făcut celebru pe Oskar Schindler, arătând cum a salvat în fabrica sa 1200 de evrei din lagărele de concentrare ale celui de-al doilea război mondial. Memoriile lui Leon Leyson spun acum adevărata poveste a lui Schindler.


anamariazaharia519: Chiar cred că te-ai descurcat de minune!!
Alte întrebări interesante