Limba română, întrebare adresată de popf7662, 8 ani în urmă

rezumat pentru "la telefon" de Mircea Sântimbreanu. va rogg, am nevoie urgent, dau coroană, plss​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
13

Răspuns:

Sal! Cred ca nu este asa de greu sa citesti cateva pagini dar... rolul meu aici este sa te ajut, nu sa te judec. Deci:

Personajul principal al schitei este Serban, un baiat de gimnaziu care se afla acasa alaturi de ceilalti membri ai fmiliei. Fiecare dintre acestia se preocupau de invatarea si scrierea lectiilor. Doar Serban era preocupat de dezlegarea cuvintelor incrucisate!

Ajuns intr-o situatie in care nu a mai reusit sa dezlege un cuvant codat ( animal  cu blana rosca care incepe cu V, din 5 litere), intra in panica si incepe sa isi sune pe rand, colegii de clasa.

Mai intai pe Alecu ( care ii spune clar ca nu il poate ajuta fiindca invata!), apoi pe Sandu Vintila ( si el invata!), apoi pe Voicu.., Fiecare dntre colegii sai au preocupari legate de efectuarea temelor si invatarea lectiilor si nu il  pot ajuta. Inciudat, Serban se lasa pagubas si incearca sa se apuce de lectii dupa orele 18 ( dupa 4 ore de "truda" de dezlegat cuvantul misterios), cand majoritatea celorlalti le terminase.

 Ciudat ! Deodata incepe sa sune telefonul si fiecare coleg, doreste sa il ajute, transmitand solutia salvatoare a cuvantului incrucisat - VULPEA!

Se intelege ca Serban nu a mai apucat sa invete asa cum trebuie, fiind deja obosit ... de atata tarait al telefonului!

Explicație:


popf7662: totuși, mersi
Komisarul: cu placere
Alte întrebări interesante