Limba română, întrebare adresată de daricatalina2009, 8 ani în urmă

rezumat pentru the hunger games in romana

va rog mult ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de saddy2006
3

Răspuns:

câteva idei...

Jocurile foamei (în engleză: The Hunger Games) este o serie de trei de romane de aventură, scrisă de autoarea americană Suzanne Collins.

Povestea se desfasoara in viitor, dupa distrugerea Americii de Nord, iar tara se numeste Panem. Exista 12 districte sarace conduse de Capitolul cel bogat. A existat si al 13-lea district, dar a fost distrus de Capitol pentru ca locuitorii se razvratisera impotriva conducerii.

Pentru a putea controla locuitorii celor 12 districte, Capitolul organizeaza anual Jocurile Foamei. Practic, sunt selectati adolescenti din intreaga tara, un baiat si o fata pentru fiecare district, cu varste cuprinse intre 12-18 ani. Acestia se lupta pe viata si pe moarte pana ramane doar un castigator. Toti locuitorii sunt obligati sa urmareasca evenimentele la televizor.

Povestea este despre o adolescenta de 16 ani, numita Katniss Everdeen, care se ofera voluntar sa participe la Jocurile Foamei in locul surorii ei mai mici pentru care se simtea responsabila. Celalalt participant este Peeta. Impreuna trebuie sa lupte impotriva echipelor din celelalte districte, supravietuind etapa cu etapa. Este o trilogie distopica care prezinta situatii extreme, singeroase in care supravietuirea este elementul cheie.

Alte întrebări interesante