Limba română, întrebare adresată de THEO0808, 8 ani în urmă

Rezumat Planeta celor doi sori în 100-150 cuvinte

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ProfesorulMate
3

În acest text este vorba despre un rătăcitor ce străbate o planetă îndepărtată, planeta celor doi sori numită Ahra. Rătăcitorul ajunse pe Ahra, la bordul unei nave, unde își petrecuse prima zi, plimbându-se prin orașul misterios. Acesta se întâlni cu o copilă sau poate o tânără ce avea gâtul de lebădă și părul roșcat. O numi Riluri, iar după o scurtă conversație, cei doi se plimbară pe bulevardele cu fântâni arteziene, în parcurile savant întocmite, iar apoi luară prânzul și vizionară un spectacol cât se poate de plăcut. După ce au plecat de la spectacol s-au despărțit, uitând unul de celălalt.

Ajungând înapoi la hotel, obosit la cât umblă toată ziua, se puse în pat să se odihnească, însă nu reuși întrucât după scurtă vreme se trezi într-o neliniște inexplicabilă. Afară era un zgomot asurzitor, cu glasuri stridente ce rosteau cuvinte de neînțeles. Rătăcitorul ieși în stradă amestecându-se printre nenumărații trecători. Acesta sesiză că oamenii pe care îi întâlnea erau total diferiți de cei dinainte cu câteva ore. Ei s-au transformat din oameni calmi și liniștiți, în niște oameni de nerecunoscut. Cu toții rătăceau pe străzi, ba chiar și vestimentația lor devenise foarte ciudată. Orașul se transformă în câteva ore într-un carnaval grotesc. Rătăcitorul o zărise pe Riluri care dansa fluturând o eșarfă ca focul. O apucă de braț, iar aceasta îl recunoscu, mai apoi smulgându-se de lângă acesta și agățându-se de gâtul unui necunoscut.

Printr-o minunăție, rătăcitorul își regăsi hotelul în care culcușul i se păru un cuib primitor întrucând era surd, orb și anesteziat. Se culcă, iar dimineața când se trezi, totul reveni la normal. Ieși din cameră și începu să vorbească cu recepționerul care îi dădu o mulțime de pliante pe care le luă li plecă spre dana de revizuire a navei. Locuitorii planetei Ahra erau foarte ciudați, întrucât erau sub influența a doi sori, acest lucru determinându-l pe rătăcitor să considere Ahra, o planetă ciudată. Ajuns la bordul navei, în cabina sa, își aminti de imaginile vorbitoare, de pastilele reclamă și celelalte mărunțișuri dobândite pe Ahra.

Își reveni destul de repede și întins în patul său comod, dictă raportul său despre Ahra ca orice rătăcitor galactic.

Nu este luat de nicăieri. Este făcut de mine când eram în timpul școlii. Sper că te-am ajutat !





THEO0808: ms mult
ProfesorulMate: npc
ProfesorulMate: baga si tu o coroana!!
Alte întrebări interesante