Limba română, întrebare adresată de alasparticus, 8 ani în urmă

Rezumat platanos de doina rusti minim 15 randuri va rogg!!Dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sminerva
10
Platanos, rezumat

Într-o dimineață de aprilie Platanos, noul sosit în tabăra pentru plantele care s-au născut defecte, așezată pe malul unui râu, este privit cu admirație de Sisinel, dar și de ceilalți prieteni ai săi, Vio și Năsosu.

Înainte Platanos fusese așezat în fața unei cafenele unde umbla multă lume bună și se afla în apropierea unui mall numit Bila de Aur. Astfel, săptămâni la rândul i-a delectat pe ceilalți cu povești captivante despre lumea de dincolo de râu, din oraș.

Într-o dimineață când supraveghetoarea Cati le-a adus dulciuri, găsesc un cartonaș cu niște inscripții. Platanos își dă seamă că este un orar și pornind de la această discuție le destăinuie celorlalți că la un moment dat a fost așezat chiar la întrarea într-o bibliotecă și a avut ocazia să citească foarte multe cărți. Preferata lui este Singur pe lume, o carte despre prietenie.

Admirându-l pe Platanos, Sisinel îi cere lui Cati să-l mute alături de el. Aceasta refuză, întrucât la umbra arborilor falnici nu cresc decât buruieni, iar Sisinel nu insistă. Îi cere însă să-i aducă cartea Singur pe lume să o citească. Astfel, a descoperit aventurile lui Rémi și ale lui Suflețel.

După ce Platanos l-a numit prieten, Sisinel și-a verbalizat din nou dorința de a fi mutat lângă acesta, spre dezamăgirea prietenilor săi care se simțeau abandonați. În cele din urmă, având dreptul la o singură opțiune, este scos din pământ și mutat.

Mutarea îi face rău, dar treptat își revine și se bucură de compania lui Platanos. După un timp, însă, amândoi încep să se transforme, astfel, comunicarea le este îngreunată, iar în cele din urmă întreruptă.

Însă, odată cu venirea primăverii se trezește și descoperă că alături de el fuseseră mutați vechii săi prieteni, căci prietenii nu te lasă niciodată singur.

Sfârșit.
Alte întrebări interesante