Limba română, întrebare adresată de nushbibu, 8 ani în urmă

rezumat primul capitol din șoareci și oamenii ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de noobgtpro
0

Răspuns:

oi bărbați, îmbrăcați în jachete și pantaloni din denim și îmbrăcați cu „pălării negre, fără formă”, merg pe o cărare de lângă piscină. Ambii bărbați poartă role pe pături - numite legături - pe umeri. Bărbatul mai mic și mai șiret este George Milton. În spatele lui se află Lennie Small, un om uriaș cu ochi mari și umeri înclinați, care merge pe un mers care îl face să semene cu un urs uriaș.

Când Lennie coboară lângă marginea bazinului și începe să bea ca un animal flămând, George îl avertizează că apa poate să nu fie bună. Acest sfat este necesar deoarece Lennie este întârziat și nu își dă seama de posibilele pericole. Cei doi sunt în drum spre o fermă unde pot obține muncă temporară, iar George îl avertizează pe Lennie să nu spună nimic atunci când ajung. Deoarece Lennie uită lucrurile foarte repede, George trebuie să-l facă să repete chiar și cele mai simple instrucțiuni.

Lennie îi place, de asemenea, să mângâie lucrurile moi. În buzunar, are un șoarece mort pe care George îl confiscă și îl aruncă în buruieni dincolo de iaz. Lennie recuperează șoarecele mort, iar George îl prinde din nou și îi dă lui Lennie o prelegere despre problemele pe care le provoacă atunci când vrea să mângâie lucrurile moi (au fost fugite din ultimul oraș pentru că Lennie a atins rochia moale a unei fete și ea a țipat) . Lennie se oferă să plece și să meargă să locuiască într-o peșteră, făcându-l pe George să-și înmoaie plângerea și să-i spună lui Lennie că poate îi vor aduce un cățeluș care să reziste mângâierilor lui Lennie.

În timp ce se pregătesc să mănânce și să doarmă noaptea, Lennie îl roagă pe George să-și repete visul de a avea propria fermă unde Lennie va putea îngriji iepuri. George face acest lucru și apoi îl avertizează pe Lennie că, dacă se întâmplă ceva rău, Lennie trebuie să se întoarcă în acest loc și să se ascundă în perie. Înainte ca George să adoarmă, Lennie îi spune că trebuie să aibă mulți iepuri de diferite culori.

Alte întrebări interesante