Limba română, întrebare adresată de brainlykiddoo, 8 ani în urmă

Rezumat ptr sarea in bucate dau coroană ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de avramescudaria94
0

Răspuns:

Era un împărat cu 3 fete, împăratul a vrut să vadă cât îl iubesc fetele lui , așa că le-a chemat pe rand și le-a întrebat:

-Fata mea, tu cat de mult mă iubești?

fata cea mare a spus cât este zaharul de dulce,data cea mijlocie a spus cât de dulce este mierea, iau fata cea mică a scris:

-Fata, eu te iubesc că sarea in bucate

Atunci tatăl sa enervat și a dat-o afara din casă. Fata cea mică a plecat din palatul tatălui iei sa a plecat în căutare de adăpost. Peste puțin timp a găsit în alt palat. A intrat înăuntru și a întrebat dacă poate sa stea și ea în palat. Împăratul a poftiți sa stea cu ei. Acel împărat avea un fiu de vârstă fetei. Cei doi copii s-au îndrăgostit și peste câțiva ani au făcut nunta. Fata la invitat și pe tatăl ei la nuntă și a poruncit ca să se facă toate mâncărurile fără sare la el. când împăratul (tatăl ei) au stat de mâncare și a dat seama că nu are sare și a vrut să vorbească cu cine a făcut mâncarea atunci fata s a dus la el și a zis:

- Îți mai aduci aminte cand ai întrebat cât de mult te iubesc eu și ți am zis ca sarea în bucate, e bine Am vrut să ți demonstrez că mâncarea fără sare nu are niciun gust.

Alte întrebări interesante