Limba română, întrebare adresată de mamaiatare, 9 ani în urmă

Rezumat scurt la Pollyanna de Eleonor H.Porter!
Urgent!!!
Dau coroană! ! !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Teea2003
253
Pollyanna este un roman care te îndeamnă să fii optimist,să-ţi învingi temerile şi să te bucuri de lucrurile ce ţi se întâmplă zi de zi,să gândeşti pozitiv pentru a depăşi momentele grele ale vieţii.
Pollyanna este numele unei fetiţe de 11 ani,bună la suflet, veselă, gata mereu să-i ajute pe cei din jur, care ajunge să locuiască cu mătuşa ei,sora mamei,după ce rămâne orfană. Miss Polly, mătuşa sa, era o persoană orgolioasă, mulţumită de singurătatea ei ca stăpână a vechiului castel rămas moştenire de la tatălui său, după pierderea tuturor celor dragi,şi mândră de firea ei calmă, dar totuşi aprigă.
Fetiţa se acomodează repede la castel, îşi face mulţi prieteni, aduce veselie şi bucurie multor oameni din jur, folosindu-se de jocul "mulţumirii"un joc învăţat de la tatăl său în momentul în care a primit cadou niște cârje cărora nu le vedea utilitatea. Arunci tatăl i-a răspuns surprinzător "Bucură-te că nu ai nevoie de ele."Pollyanna îşi trăia viaţa căutând mereu motive de mulţumire pentru lucrurile care i se întâmplau zi de zi,uimindu-i pe cei din jur cu atitudinea ei pozitivă.Într-o zi suferi un accident cumplit, în urma căruia nu mai putea să meargă; atunci o cuprinde tristeţea,cu toate că mătuşa îi arată dragostea ei.Mătuşa apelează la un doctor bun, dar acesta îi spune că trebuie să se mute.Aceasta acceptă iar după mai mult timp Pollyanna va reuşi să meargă.

mamaiatare: m.s.
Teea2003: c.u.p.
Alte întrebări interesante