Limba română, întrebare adresată de mateigina, 9 ani în urmă

Rezumat scurt Padureanca va rog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mcatalina19
1069
Busuioc era un om bogat, care avea un fiu, numit Iorgovan. Acesta era plugar, ca tatal sau si il ajuta la treburile campului.
Intr-una din zile, cand tanarul a plecat cu sluga sa, Sofron sa caute seceratori pentru lucrul tatalui sau, acestia au gasit-o pe Simina, o fata foarte frumoasa din Zimbru, fiica lui Neacsu. Flacaul boierului s-a indragostit de fata, dar nu indraznea sa-si exteriorizeze sentimentele, iar Simina cu toate ca a observat aceasta, pastra totul in taina, nespunand la nimeni durerile inimii sale.
In acest timp, Sofron, un barbat de vreo treizeci de ani, s-a apropiat tot mai mult de Simina, ceea ce l-a facut pe Iorgovan sa se departeze, desi inca o iubea. Fetei i-a murit tatal, iar ea a plecat si a locuit un timp la o preoteasa, iar mai tarziu a avut grija de o familie cu patru copii. Iorgovan isi insela tatal, frecventa carciumele si fiind tot mai trist, isi ingrijora tatal.Intr-o zi, la moara tatalui sau, a fost cuprins de flacarile unui stalp.
Intre timp, Sofron si-a cumparat un loc, si-a intemeiat o casa, avea pamanturi si Simina il vizita des, ingrijindu-i de gospodarie. Fata a plecat sa-l vada pe Iorgovan, iar acesta dupa o surta discutie, a murit in fata sa.

FrumoasaAdormita: ms
dariandre1979: multumesc
FrumoasaAdormita: de ce imi multumesti
dariandre1979: Nu ti-am multumit tie,i-am multumit fetei care a scris rezumatul
FrumoasaAdormita: aaaaaaaaaaaa soory
Alte întrebări interesante