Limba română, întrebare adresată de mariahorvath6000, 8 ani în urmă

Rezumat Singur pe lume capitolul 1

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de fercalogabriela4
1

Răspuns:

Capitolul 1

In sat

Intr-un sat sărăcăcios care se numea Chavanon duceau traiul o mama si copilașul ei (Tusa Barberin si Remi) si soțul ei, Jerome. Acesta muncea la Paris.

Intr-o zi Jerome era acasă cand, de la poarta se auzi un scâncet stins. Era un copil care se afla intr-un cosulet.Acesta simțind un om in preajma lui incepu sa scâncească cat îl țineau plamanii.Jerome văzu un bărbat care îl privea ascuns după copaci.L-a luat in casa pe bebeluș si l-au crescut că pe copilul lor.La scurt timp după acest eveniment copilul lor moare.

Aceștia nu aveau decat o sursa de hrana,pe Roșcata, o vacuță. Văzând in ce situație se afla Jerome se oferă sa muncească la Paris că si spărgător de pietre.

In fiecare luna, Jerome trimitea cate un tovaras care sa-i aduca lui Barberin o pungulita cu bani si niste vesti de la el.

Intr-o zi acesta se afla sub o schela cu antreprenorul sau.El este ghinionist cazand schela pe el si ramanand la spital pentru ingrijiri.Jerome crede ca daca acesta il va da in judecata va castiga procesul.El cere bani pentru proces lui Barberin iar neavand niciun ban aceasta o vinde pe Roscata.

Pentru a nu ramane fara nimic de pus pe masa de ,,lasatul secului" Berberin care cuimprumut vecinilor cate putin din fiecare.In timp ce pregatesc clatite un toiag se aude prin curte. La pragul usii se afla Jerome.

Alte întrebări interesante