Limba română, întrebare adresată de magic76, 8 ani în urmă

Rezumat Terry Pratchett “Națiunea”

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AdrianaZ
6

Rezumat al romanului “Națiunea” de Terry Pratchett

Un tsunami uriaș poartă pe cele două personaje centrale, Ermintrude și Mau, pe țărmul insulei natale a lui Mau: Națiunea.

Ermintrude este singura supraviețuitoare de pe Sweet Judy. Tsunami-ul i-a ucis pe toți sătenii indigeni din Națiunea, cu excepția lui Mau, care acum respinge cu furie zeii și crede că ritualul său de trecere întrerupt l-a lăsat fără suflet. Mau cară toate cadavrele sătenilor în ocean, bazându-se pe credința lor religioasă că oamenii îngropați în mare devin delfini.

Ermintrude și Mau încep să coopereze pentru supraviețuirea reciprocă și stabilesc un anumit nivel de comunicare de bază, deși ignoră cultura și limba celuilalt.

Ermintrude se prezintă ca "Daphne" și nu-și dezvăluie niciodată numele de botez, pe care l-a urât întotdeauna.

Sosesc trei supraviețuitori din insulele vecine, printre care un preot bătrân și cinic pe nume Ataba. În curând apar și alți supraviețuitori, inclusiv doi frați care pot vorbi engleza moderat de bine cu Daphne, accelerând procesul de învățare a limbii pentru toți.

Mau descoperă ancorele în laguna Națiunii, alături de o altă piatră, necunoscută anterior, dar Ataba încearcă să o distrugă, presupunând că este eretică. Mau îl salvează apoi pe Ataba din lagună, dar hipotermia și epuizarea rezultată duc la comă.

Daphne acceptă un bulgăre de otravă de la doamna Gurgle, un șaman care este unul dintre refugiați, care îi permite cu succes să călătorească în mintea ei pe tărâmul morților pentru a salva conștiința lui Mau...

Poți continua tu de aici.

Ce este un rezumat?

Rezumatul este un text care prezintă pe scurt ideile esențiale dintr-un text.

Pașii pentru a realiza un rezumat:

  • întocmirea planului simplu de idei - extragerea ideilor principale
  • pe baza ideilor principale, faem un text, respectând cronologia întâmplărilor
  • respectăm normele de ortografie și de punctuație
  • utilizăm timpuri verbale ca: indicativul preent, perfect compus, imperfectul. Ca moduri: conjunctivul, condițional - optativul
  • se povestește la persoana a III-a

Despre cum se face un rezumat ai și aici https://brainly.ro/tema/987328

#SPJ1

Alte întrebări interesante