Limba română, întrebare adresată de sorinrusu1936, 8 ani în urmă

rezumat un basm și 2 fabule de de grigore Alexandrescu rezumat​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Nataliutz
7

1) Nebunia si amorul  

Intr-o zi nebunia si pruncu-Amor se jucau singuri pe o campie in primavara . Apoi dar ei odata se galcavira pentru o floare care au intalnit-o . Apoi Amorul striga atat de tare dar un minut cumplit in care il izbi atat de tare cat de lumina l-a lipsit . Copilul simti durere iar acesta nu a mai putut vedea , ramanad fara vedere .  Muma jalba porneste la parintele lui stapan ceresc .  

Dar cu ea toti zeii se compatimesc Mars si Apolon arata mumei mahnire . Iar Nebunia incepu sa carmuiasca pe orbu-Amor . Iar de aici Nebunia il tine mereu pe Amor de mana .  

2) Ursul si vulpea - Grigore Alexandrescu

Intr-o zi un urs si o vulpe se puse la o gura de vorba . Ursul ii povesti vulpii cum ei o-sa guverneze si o-sa il doboare pe imparatul tigru . Iar vulpea il intreba cu mare curiozitate unde este acest bine mare . Acesta ii raspunse ca in toate, ca talharia v-a disparea cu tot cu abuz , fiindca imparatul tigru ii v-a sugruma . Dupa acest argument , vulpea il intreba iarasi si ei ce o-sa faca . Iar ursul ii raspunde cu mandrie ca intai ii sugruma iar apoi ii judeca.


sorinrusu1936: mulțumesc mult ești cel mai tare ❤️
Alte întrebări interesante