Istorie, întrebare adresată de free12, 8 ani în urmă

REZUMAT URGENT DAU COROANA​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de emiliaelia35
1

Răspuns:

1.1. Cunoașterea spațiului geografic

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au pornit în căutarea unor pământuri fertile sau să cunoască lumea înconjurătoare.

Călătoriile au contribuit la explorarea spațiului geografic. Până la sfârșitul Evului Mediu, cunoștințele despre spațiul geografic au rămas relativ modeste. Europenii cunoșteau în afara Europei, nordul Africii și o parte din Asia.

Multă vreme oamenii au crezut că Pământul este plat. Cu timpul, tot mai mulți matematicieni și geografi au susținut ideea sfericității Terrei.

1.2. Călători și exploratori

Pe parcursul Evului Mediu, oamenii au călătorit pe mare cât și pe uscat. Ei au descoperit spații și culturi noi. Negustorii arabi au explorat coasta de est a Africii. Ei au ajuns până și în India și China.

Ibn Battuta, unul dintre cei mai cunoscuți arab explorator, a călătorit în secolul al 14-lea, în sudul Rusiei de azi și în China. Războinicii vikingi au ocupat Islanda și Groenlanda. În jurul anului 1000 ei au atins coasta de Nord-Est a Americii.

1.3. Mijloace de transport

Mijloacele de transport de pe uscat, utilizau forța animalelor în Evul Mediu. În Africa și în Asia, negustorii arabi formau caravane din cămile, catâri și cai. Ei purtau saci cu mărfuri. În secolul al 15-lea, în Europa a fost construit un nou tip de corabie mai bună.

1.4. Mijloace de orientare în spațiu

Navigatorii europeni au reușit, cu timpul, să se orienteze mai ușor pe mare, utilizând hărți. Ele se numesc portulane. Busola este o investiție chinezească. Caravela și mijloacele de orientare în spațiu au făcut posibile marile descoperiri geografice din secolele al 15-lea și al 16-lea.

Sper că e de ajutor! (am încercat)

Alte întrebări interesante