Limba română, întrebare adresată de hoarcabogdani, 9 ani în urmă

Rezumati in maxim 10 randuri invitatie la vals de Mihail Drumeș.Repede

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
173
Invitatie la vals
 este unul din romanele scrise de către Mihail Drumeş,( renumit autor oltean din Balș  județul Olt  a cărui casă în care  a copilărit se poate vedea și azi) și poate cel cu deznodămîntul cel mai trist. Tudor,un student la Facultatea de drept din București ,trata relatiile cu fetele  superfical. adică nu se implica într-o adevărată relație amoroasă..Avea obiceiul să-își părăsea amantele după ce le avea si numai din trufia sau am putea zice chiar sadismul de a le vedea cum ele cerșesc împăcarea.
 Dar iată că-și lansează o provocare de a cuceri pe Mihaela, o colegă. După ce trimite multe scrisori de dreagoste unel înapoiate la început, fata îi cade în capcană. Se duc împreună l a munte,acolo se ceartă pentru prima dată, el pentru împăcare o duce la Constantinopol. La întoarcere își dă seama că s-a atașat cam mult de fata asta și-i trimite scrisoare de adio. Niciun efect. Îi mai trimite una în care zice că nu fusese decît un test. Nici aceasta nu are efect. Între timp pleacă la țară unde-și dă seama că nu poate trăi fără Mihaela și se duce s-o caute la București să căsătorească cu ea. dar Mihaela dezamăgită acceptă căsătoria dar cu un plan de răbunare ce este dat peste cap printr-un accident în momentul când trebuia să se întîlnească cu un probabil amant. Tudor o obligă să se căsătorească cu amantul și Mihaela suferă enorm, pentru că-l iubea nespus de mult. Așa că se sinucide adresându-i un bilet.
În acel moment, Tudor își dă seama cît de meschin s-a puratat cu ea și remuscarea ajunge la  punctul culminat făcîndu-l să se sinucidă la rîndul său.


Alte întrebări interesante