Limba română, întrebare adresată de mikmihaela, 9 ani în urmă

rezumati textul dat in limita de 30 de cuvinte utilizind verbele la imperfect
Si deodata vocea lui Eremia se inmuie ,afara parca trecuse toamna aceea lunga si era iarna ,era seara tirziu si ningea.Uite , e seara de Ajun , mosul a pornit cu sania, ursii inhamati la ea gonesc cu labe de foc , mama Tudora a pus la fiert griu pentru coliva si-l pazeste , stind cu timpla rezemata de muchia sobei si cu minile adunate in poala .... iar Eremia cu cei trei frati mai mari si cu Aurel Geana, intinsi pe rogojina , cu traistele sub cap , asteapta sa bata miezul noptii, ora cind pornesc cetele colindatori .

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lenaliciman
136
Afara era iarna tirziu si ningea. Vocea Eremiei se inmuie brusc.In seara de ajun, mosul pornise cu sania, la care erau inhamati ursi cu labe de foc. Mama Tudora, puse la foc griu, iar in timp ce-l pazea, statea cu rezemata de soba, cu miinele in poala. Eremia, impreuna cu Aurel Geana si cu fratii ei, asteptau nerabdatori miezul noptii, timpul cind colindatorii porneau cu cetele.

lenaliciman: Verbele le-am utilizat la imperfect, adica ele ne arata ca actiunea este trecuta, dar nedeterminata din punct de vedere al duratei. Sper ca ai inteles.
mikmihaela: ms
lenaliciman: cu placere
Alte întrebări interesante