Limba română, întrebare adresată de dorina2000, 9 ani în urmă

Rezumati textul pastrind informatia stiintifica..In secolele XI-XIIo crestere a populatiei o inbunatatire a metodelor din agricultura ,dezvoltarea oraselor precum si comertul au dat un nou inbolt societatilor europene.
Un prim rezultat al acestei expansiuni generale a fost cresterea numarului de oameni educati ,iar acest lucru a dus la dezvoltarea unei noi institutii de invatamint superior universitatea .
Universitatea din Bologna fondata in 1158 afost prima urmata de acea de la paris .Oxford Cambridge Heidelberg.prin secolul XIV,universitatile erau de gasit peste tot in Europa .
In acelasi timp au fost traduse textele autorilor greci ,care pina atunci nu erau cunoscute. Aceste texte au fost comservate si transmise de catre lumea islamica .
Limba in care au fost traduse este limba latina limba invataturii din vest .
Ei au deschis noi drumuri catreaterii cum ar fi logica ,geometrie ,medicina si astronomie

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de NataliaJ
3

Pentru a alcătui un rezumat bun, îți recomand să ai în vedere câteva aspecte. Astfel:

- Coerența rezumatului;

- Respectarea informațiilor din text și a ordinii cronologice dacă este cazul;

- Relatarea în mod obiectiv;

- Extragerea celor mai relevante informații.

Folosind aceste noțiuni, ne putem raporta la textul dat spre analiză. Astfel:

Universitatea apare ca urmare a unei expansiuni generale și a creșterii numărului de oameni educați. Astfel, prima universitate care apare este dea din Bologna, fondată în 1158, urmată de cea din Paris. În scurt timp, Universitățile se răspândesc pe toată suprafața Europei.

Concomitent, textele autorilor greci sunt traduse și transmise. Traduse în limba latină, aceste texte deschid uși spre noi domenii, printre care și logica, geometria, medicina și astronomia.

Despre rezumat poți descoperi mai multe informații aici: https://brainly.ro/tema/310660

Spor la teme!

#SPJ2

Alte întrebări interesante