Limba română, întrebare adresată de florinapana1, 9 ani în urmă

rezumatimi si mie continutul primului plan narativ din iapa lui voda de mihail sadoveanu dau coroana si cate puncte vreti!! va rog este pentru astazi!!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Sidoniaa
32
Povestirea are doua planuri narative astfel se creaaza o poveste in poveste .Primul plan narativ este planul prezentului si actiunea se petrece intr-o toamna aurie , la hanul Ancutei . Comisul Ionita se afla in mijlocul drumetilor care erau atunci la han , el era insotit de iapa sa pe care o numea "cal vrednic de mirare " . La han era hangita Ancuta cea tanara si rumena in obraji . Hanul uimeste prin grosimea zidurilor de aceea este numit cetate si prin numarul de drumeti pe care poate sa-i adaposteasca . Unul dintre drumeti, mos Leonte, ironizeaza iapa comisului , dar Ionita o lauda afrirmand ca este cal de vita nobila si ca se trage din "iapa lui Voda " . Ionita comisul se pregateste sa inceapa istoria aducand aminte de vremurile de la acelasi han al Ancutei . Toti cei care erau atunci la han se aseaza in jurul lui si se pregatesc sa asculte povestea . 

florinapana1: multumesc!
Sidoniaa: nu ai pentru ce ! :* eu am avut de facut rezumatul povestirii cu planurile narative pentru acum cateva zile ..
florinapana1: aha
florinapana1: eu deabea acum
Alte întrebări interesante