Limba română, întrebare adresată de cami2003, 9 ani în urmă

rezumatu povesti soacra cu 3 nurori


cami2003: porecla7 poti scrie mai repede pliss iti dau locu unu
cami2003: plisssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss
porecla7: mai am un pic stai saa
cami2003: bn ms

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de rusucarolina
20
O baba avea trei fii, pe care nu reusea sa ii insoare. pana la urma cei trei si-au gasit perechea cu ajutorul babei. apoi barbatii au plecat la munca iar soacra le-a pus pe cele trei sa lucreze de zor, ea culcandu-se si lasandu-le sa lucreze pana tarziu. Nurorii celei mici nu ii conveni ca soacra le punea la treaba si nu ii convenea nici mancarea, asa ca se puse sa gateasca, iar celelalte doua faceau treaba ca de obicei. De dimineata soacrei i-au spus ca au fost parintii lor pe acolo, iar baba s-a suparat si a promis ca le va face zile fripte. Apoi nurorile s-au hotarat sa scape de baba, nurorile cele mari o ascultau pe cea mica, batand-o. Cand barbatii venira acasa cea mica le spuse barbatilor ca mama lor e pe moarte, aceasta gesticuland incercand sa ii faca pe fii ei sa inteleaga. Nora cea mica ii facura sa inteleaga ca fiului cel mare ii lasa casa dinspre rasarit celui mijlociu cea de la apus iar celei mici casa batraneasca.

cami2003: locu2
Răspuns de porecla7
15
Era o soacra rea de gura care avea 3 feciori intr-o zi baba se duce sa caute o fata pentru feciorul cel mare , baba cuta si cauta , pana ce gasi una pe masura tacuta, ascultataore si supusa. Facu nunta, La fel facu si cu cel mijlociu tot la fel ii ales si lui o fata . fiul cel mic s-a dus singur sa capute o fata cu care sa se insoare. Mezinul gasi o fata tare frumaosa si priceputa in taote, dar babei nu-i placea, dar nu a avut in cotro asa ca facu si nunta asat . Baba baga frica in cele trei nurori numai in cea mai mica nu baga frica ea era tare neascultatoare .Baba le spuse fetelor ca are un al treilea ochi la  ceafa care sta pururea deschis, asa ca le vede ce face ele si daca o asculta. 
Intr-o noapte nurori feciorului mai mic ii veni o idea , se duse si aduse vin , oua si de toate s amanance saracele ca le era foame , dar adormi si ele . Baba cand se scula si vazu ce au facut neisravitele sale de nurori incepu sa tipe la ele incat le sculase. Baba intreba ce sa intamplat, atunci fata cea mica rspunse ca au venit parinti ei si ca au scos ceva sa ii serveasac, 
Fata mica planui un plan sa faca cum zice ea ca ar sa le para bine. Fetele dadu busna peste baba una o lua de par si o tranti cu capu de peretele de apusa, alta cu capu de peretele dinspre rasarit  iar cea mijlocie lua un ac si o intepe pe limba ca sa nu mai poate vorbi si ii freca limba ca sa se umfle. Cand sosi feciori taote fetele incepus e sa planga , dar feciori intrebara baba ce sa intamplat dar baba tot arata spre nurorile sale cand feciori intrebara ce sa intamplat  fata cea mica ia raspuns ca o avut un accident . Baba muri , iar cei trei feciori si fetele au trait fericite pana la adanci si batraneti . SFARSIT !

cami2003: locu1
Alte întrebări interesante