Limba română, întrebare adresată de mihaelajataru5, 8 ani în urmă

Rezumatul acestui text ,vă rog​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Teodora667tns
1

Răspuns:

Un baietel si a dorit mereu o bicicleta. La un moment dat, acesta si a cumparat una. Era foarte mandru, si de el si de bicicleta. Baiatul a inceput sa pedaleze multi kilometri, alaturi de ciclisti care se antrenau.

Intr o zi, acesta a fost aruncat intentionat de un camion. Din acea zi nu i a mai facut placere sa mearga cu bicicleta. A aruncat o in magazie si si a gasit un alt hobby, sahul. Era foarte concentrat pe meciurile lui, iar atunci cand era invins se oftica.

Intotdeauna a fost orgolios.

SPER SA TI FIE DE FOLOS. SUCCES! :D

Răspuns de karina02210
1
”Viața pe un peron” este un roman care abordează două paliere de gândire: pe de o parte semnificația propriu-zisă a peronului (și, în mod concret, o viață trăită pe peron), iar, pe de altă parte, semnificația metaforică a peronului, care se referă la idea de a trăi ca și cum ai fi pe un peron – așteptând sensul vieții, care se pare că întârzie să apară.

Adevărul e că autorul știe să capteze atenția, prin sinceritate și prin originalitate. El vorbește despre singurătate, despre pustiu și despre așteptare. Așteptarea e văzută aici drept un lucru productiv, pentru că că prin așteptare se ajunge la cunoaștere, fie cunoașterea de sine, fie cunoașterea lucrurilor din jur. Așteptând trenul într-o gară pustie, alături de Eleonora, un personaj cu o poveste de viață la fel de tristă, personajul principal se reflectă în personalitatea Eleonorei și întâmplările ciudate se tot țin lanț, mai ales că aceștia doi seamănă un pic, având în vedere experiențele trăite până atunci.
Cartea tratează subiecte ca singurătatea omului, incapacitatea noastră de a umple golul în care trăim, luptele interioare, depărtarea de oameni și de societate, ruperea de realitate și construirea unei lumi proprii, departe de civilizație.
Un alt lucru de menționat aici este ipostaza fricii, pentru că personajul e conștient că frica îl manipulează și îl controlează. Acesta realizează la un moment dat că nu se cunoaște pe sine, la fel cum realizează și Eleonora: ambele personaje fug de realitate și căutarea lor e identică – căutarea sinelui.
Alte întrebări interesante