Limba română, întrebare adresată de anamariataranca11, 8 ani în urmă

rezumatul carti caminul copiilor deosebiti
varog ajutor va dau coroana​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de natylyy2003
4

Explicație:

Cărțile Nopții

„Miss Peregrine” | „Căminul copiilor deosebiți” ( #1 ) de Ransom

     O insula misterioasă. Un orfelinat abandonat. O stranie colecţie de fotografii.

O tragedie îl aruncă pe tânărul Jacob, în vârstă de doar şaisprezece ani, pe o insula izolată. Aici descoperă ruinele căminului “pentru copii deosebiţi” al domnişoarei Peregrine. Pe măsură de Jacob înaintează pe holurile şi prin dormitoarele parăsite, îşi dă seama că  cei care s-au adăpostit cândva acolo au fost mai mult decât deosebiţi. Poate că nu întâmplător au fost trimişi într-un loc uitat de lume. Şi, oricât de bizar ar suna, ar putea fi încă în viaţă. Un roman fascinant, ilustrat cu fotografii tulburătoare, care-i va încânta pe adulţi, pe tineri şi pe toţi cei care vor să se bucure de o aventură în lumea întorsături de situație, misterioasă şi romantică.

     Primul volum din seria Miss Peregrine, Căminul copiilor deosebiți, m-a fascinat și mi-a depășit așteptările. Nu mi-a părut rău că prima dată am văzur filmul deoarece cartea a fost total diferită de film. De fapt, e normal, pentru că nu toate filmele respectă în întregime subiectul cărții. Multe lucruri au fost schimbate, multe personaje și întâmplări. Bun, și cum nu vorbim despre film, să trecem la recenzie.

     Acțiunea este plasată în jurul unui adolescent pe nume Jacob Portman. El avea o relație foarte bună și strânsă cu bunicul său, Abraham Portman, zis și Abe. De când Jacob era mic, bunicul lui îi spunea povești de necrezut, fascinante, uimitoare, care l-au făcut pe micuțul nostru Jacob să viseze și să se gândească la multe lucruri. Bunicul său i-a deschis o lume diferită decât cea a realității, o lume unde copiii erau deosebiți și protejați. Acesta îi arăta poze vechi cu mulți copii care păreau să aibă puteri supranaturale. Toate pozele parcă erau trucate, dar bunicul său insista că sunt cât se poate de adevărate. El i-a umplut și i-a fascinat copilăria cu astfel de poze și de povești parcă venite din basme.

    Bunicul Portman era considerat nebun din cauza faptului că monștri îi erau mereu prezenți în minte, se gândea la ei și îi era frică de ei. Acasă, acesta avea un dulap plin cu arme, dar era închis cu un lacăt. Celor din familia lui le era frică să nu ia armele și să se întâmple ceva rău.

     În urma unui incident puțin trist și neobișnuit, Jacob a tras un semn de alarmă și și-a dat seama că poveștile și tot ce i-a spus bunicul erau adevărate sau, cel puțin, parțial. Nepotul său ținea foarte mult la el, așa că a încercat să afle ce i-a transmis bunicul său prin intermediul atâtor vorbe pline cu subînțeles.

    Am adorat foarte mult la acest roman faptul că foarte multe poze despre care bunicul său îi povestea nepotului, ne erau revelate. Aceste imagini sunt uimitoare, captivante și, unele, chiar stranii. Sinceră să fiu, prima dată am fost ispitită să desfac cartea din folia aceea, să mă holbez și să studiez pozele, dar m-am abținut. Autorul s-a inspirat din aceste poze ciudate, ceea ce mi s-a părut un lucru ingenios, creativ și minunat de a concepe o carte. 

     Coperta este reprezentată de Olive, o fată care levitează. Înainte să citesc cartea și fără să știu ce se întâmplă în ea, îmi ziceam că e o copertă obișnuită, normală și nu aveam bănuieli despre ea. Abia după ce am citit această carte și am ajuns la partea când se povestea despre fată am înțeles despre ce e vorba.

     

   Personajele au fost conturate într-un mod special, aparte, cum doar un pictor desăvârșit al cuvintelor poate face asta. Scriitorul, Ransom Riggs, m-a făcut să uit de toate, să mă debarasez de realitate și m-a introdus cu ajutorul pozelor, al descrierilor și al sentimentelor în cea mai feerică și magică lume pe care o poate creea un scriitor.

     Atmosfera a fost una caldă, magică, încântătoare și binevoitoare. Mereu când erau descrise vizitele lui Jacob la casa doamnei Peregrine, îmi mă făcea să fiu alături

9


anamariataranca11: rezumat inseamna cateva randuri (10-20)
anamariataranca11: maxim 20
Alte întrebări interesante