Limba română, întrebare adresată de Anonima2406, 8 ani în urmă

Rezumatul cărții ”El Surdo”-Cece Bell

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de georgesiclovan
12
Cece Bell era o fetita ca toate fetitele. Se juca cu lucrurile mamei, se plimba cu bicicleta și cânta.Pâna când i - se făcuse rău și a mers de urgente la spital. I-a făcut o injecție cu un lichid rahidian și din spusele doctoruluii i aceasta avea meningita la doar 4 ani.
Peste două săptămâni petrecute la spital, Cece a ajuns acasă primita cu multa bucurie de către frații ei.Însa după câteva momente nu o mai poate auzi pe mama ei și își da seama ca este surda.
Următoarea zi, părinții lui Cece o duce la audiolog. O testează cu clopotul și după îi pune niște căști conectate la un aparat, care când se auzea un bip trebuia sa ridice mâna sus. Domnul audiolog le arată o diagramă, care iau întristat pe părinții lui Cece. A doua zi, Cece a mers la audiolog și a primit un aparat auditiv. După control, Cece s-a întâlnit cu prietena ei, Emma. Ele erau diferite și acum când lui Cece îi ies niște fire din urechi sunt și mai diferite. Mai ales ca ele nu împart aceasi grădiniță și autobuz.
Cece a mers la grădinița Fischer, unde erau copii la fel ca ea. Dar,trecuse vara și urma sa meargă în clasa întâi. Cece a primit un nou aparat care poate auzi mai bine numit urechea fonica, care se connecta la un aparat purtat de învățătoare.
Acolo nu erau toți copiii ca ea, ca la grădinița Fischer. Erau copii normali, care erau uimiți de aparatul lui Cece. Dar, o fetita pe nume Laura s-a împrietenit cu Cece. Laura era cam bagacioasa, dar a rămas prietena cu ea pana în clasa a 2-a. Următoarea prietena a lui Cece a fost Ginny care îi vorbea rar și tare. Și s-a certat și cu Ginny.
Prietena ei de încredere a fost Martha. S-au certat într-adevăr, dar au avut momente foarte frumoase. Super eroul Cece a primit-o în echipa ei pe Martha și pe Mike Miller, băiatul de care era
îndrăgostită Cece în clasa a 4 - a , l-a considerat doar amic.
S-a înpacat cu toți oameni care ia greșit și si-a dat seama ca aparatul ei este special.
Știu ca este cam scurt, dar cât decât te-am ajutat!
Alte întrebări interesante