Limba română, întrebare adresată de rostik63, 8 ani în urmă

Rezumatul cărții grădina secreta

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de IBOGRO
31

Răspuns:

Mary Lennox, o copilărie, un copil neplăcut, este trimisă să locuiască cu unchiul ei, domnul Craven, în conacul Misselthwaite. Ea este plasată sub grija unei tinere menajere pe nume Martha. La început, Mary își continuă caracterul dezagreabil, dar după ce a petrecut ceva timp în grădinile domeniului, începe să se schimbe. Mary învață să fie curioasă și să se joace în grădini făcând prieteni cu Ben Weatherstaff, un grădinar și un robin roșu.

Martha împărtășește povești cu Mary despre familia ei numeroasă care locuiește într-o cabană. Lui Mary îi plac poveștile Marthei și îi place în special mama ei, doamna Sowerby, și Dickon, un băiat de doisprezece ani care se împrietenește cu viața sălbatică.

Maria află, de asemenea, despre o grădină închisă de zece ani; Domnul Craven și soția lui iubeau grădina și își petreceau ore întregi. Când a murit, domnul Craven a avut-o închisă și cheia îngropată. Mary este destul de curioasă cu privire la grădina secretă și, cu ajutorul robinului, găsește cheia și ușa ascunsă. Înăuntru, Mary începe în secret să plivească în speranța că trandafirii vor mai fi în viață după zece ani de abandon.

Într-o noapte, în conacul din Yorkshire, Mary aude sunetul cuiva plângând. Ea îl descoperă pe Colin Craven, un băiat răutăcios de zece ani care crede că va muri. Colin și Mary se înțeleg mult spre surprinderea tuturor celorlalți din casă. Cei doi mănâncă împreună, citesc cărți și împărtășesc povești despre grădina secretă și despre Dickon.

După ce a împărtășit povestea grădinii secrete cu Colin, se decide că se va aventura afară și Dickon va fi escorta sa. De atunci, Colin, Mary și Dickon vizitează grădina secretă în fiecare zi și chiar îl lasă pe bătrânul Ben Weatherstaff să-și păstreze secretul. Colin experimentează cu Magic și mai întâi stă, apoi merge și, în cele din urmă, este capabil să alerge și să facă mișcare ca un băiat obișnuit. Păstrează aceste noi abilități în secret față de servitori și de Dr. Craven, până când va reuși să-și surprindă însuși tatăl.

Alte întrebări interesante