Limba română, întrebare adresată de adyshor80pcxskv, 7 ani în urmă

rezumatul cartii ion de .iviu rebreanu​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de PISCUTZAPIS
0

Am sa ti fac rezumatul pe capitole!

I

Primul capitol este intitulat "Începutul", în care este descris mai întâi drumul care duce din Armandia spre Bistrița si trece prin satul Pripas. Mai este descrisa casa familiei Rebreanu de la Prislop.

Acțiunea incepe la hora de duminica, la care iau parte toți locuitorii satului. Ion nu joaca la hora cu Florica lui Maxim Oprea chiar dacă jocul se face in curtea casei ei, dar a jucat cu Ana lui Vasile Baciu.

La un moment dat toată lumea se oprește pentru ca venise preotul Belciug împreună cu Maria Herdelea, nevasta învățătorului, cu domnișoara Laura si cu Titu.

In acel timp Ion isi dadu întâlnire cu Ana, in gradina sub un nuc. Când acestia se îmbrățișau au fost văzuți ce către fratele de cruce al lui George, cel căruia i-a fost promisa Ana de tatal acesteia, Fratele de cruce al lui George, Ilie după ce i a văzut pe aceștia i a spus lui George, care a venit la fata locului si s a iscat un scandal.

După ce acestia s au despărțit, Vasile Baciu si a luat fata, au plecat acasa, iar Ion și restul au mers la cârciumă. Aici Ion îl bate pe George.

Alte întrebări interesante