Limba română, întrebare adresată de dariusbarbu21, 8 ani în urmă

rezumatul la textul domnișoara poimâine in 9 sau mai multe randuri​​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sara292419
2

Răspuns:

În această poveste este vorba despre Vrăjitorul Timpului care avea 3 copii: Domnul Azi, Doamna Ieri și Domnișoara Mâine. În familia Timpului mai erau și alte personaje printre care Vrăjitoarea Niciodată și Spiridușul Vreodată. Personajul principal se numește Domnișoara Poimâine. Ea era foarte răsfățată, vroia să se întâmple orice zicea ea. Cel mai mult și cel mai mult își dorea să crească mare pe zi ce trece. Într-o zi l-a rugat pe Vrăjitorul Timpului:

„-Te rog să dai timpul mai repede, unchiule!” Iar el spuse că îi plăcea foarte mult să-i îndeplinească dorințele, dar pe asta nu o putea îndeplini. Domnișoara Poimâine a început să plângă de mama focului. A plecat din oraș și s-a dus în Mlaștinile Vrăjitoarei Niciodată. Ei, și aceasta i-a dat o licoare pentru a-l putea adormi pe unchiul ei și a da timpul mai repede.

A incept s-o ia razna timpul! Ceasurile erau derutate! Spiridușul Vreodată împreună cu prietenii săi au văzut acest lucru și l-au trezit pe vrăjitor. I-au zis tot necazul, apoi vrăjitorul a izgonit-o pe Domnișoara Poimâine și a reglat ceasul. Timpul a reînceput să fie normal. Toți oamenii au fost tare bucuroși! Uite așa mergea totul!

Mi-a plăcut povestea pentru că este despre timp și am învățat lucuri noi și frumoase din ea, de exemplu niște cuvinte: prezent, altădată, vreodată, cândva și întotdeauna. Mi-a plăcut de Domnișoara Mâine pentru că nu îmbătrânea niciodată și e frumos desenată.

Alte întrebări interesante