Limba română, întrebare adresată de floridorin903, 8 ani în urmă

rezumatul lectiei cu expozitie,intriga,desfasurarea actiunui,punctul culminat,dezodamantul,situatia finala​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tigrulcelbun175
4

Răspuns:

Expozitiune Pe un câmp a apărut un cal si a venit direct , spre calul care era numit , de stăpână lui , Untisor .Speriat fiind si a trântit stapana jos , amândoi caii au luat o spre celalalta parte , a pasunii .

Intriga : Fata a fugit spre calaretul căzut cat a putut de repede , chiar daca si ea era lovită la un picior Fata căzută la pământ, a fost recunoscută de cealaltă fata , daca o luai dupa chipul de otel iti dădeai seama ca este o persoană aspră . Desfasurarea actiunii ; Margaret zăcea cu fata in jos, printre buruieni , era amortita , de durere iar bratul o durea rau .Fata s a cățărat pe zid si a trecut dincolo de el , caii pasteau , liniștiți. Cand s a apropiat de cal , a observat ca si isi incurcase un picior, din fata in cureaua fraului, in streangul legat de capastru. Fata observă , calul lui Margaret era mult mai arătos iti dădeai seama dupa pielea lucioasă si picioarele lungi elegante .După ce s a urcat pe cal , a facut câțiva pași, calul a inceput sa alerge uniform , fata a îndreptat calul spre zid , s a înălțat si a trecut printr un salt lin , a aterizat în partea cealaltă a zidului . Punct culminant : Fata s a tras mai in fata si s a urcat pe cal si Margaret . Deznodământ : După câteva ocoluri, dupa ce au apucat pe un drum întortocheat, s au lăsat conduse de cal , Margaret tăcea , fata a bănuit, calul știa drumul spre casă.


tigrulcelbun175: caracterizare indirectă cititorul presupune ca Margaret este o persoană slaba, deoarece de fiecare dată când încearcă să se ridice se plânge că are dureri , intr o situație grea nu ar putea sau stii sa se ajute singura si sa iasa din ea ..
tigrulcelbun175: caracterizare indirectă cititorul presupune ca fata se comporta inteligent, da dovada de tărie si curaj prin faptele sale , este o persoană perseverenta deoarece nu numai ca mai ajuta o persoană , s a cățărat pe zid si a facut tot posibilul sa ajunga la cal, nu se teme de pericol si face tot posibilul sa o duca pe Margaret acasă ptr a i se acorda îngrijiri medicale
tigrulcelbun175: Gata, sper ca totul sa fie bine si munca mea sa nu fi fost in zadar . Iti doresc numai bine!
floridorin903: multumesc mult,rar oamenii ca tine,iti doresc tot bine din lume
tigrulcelbun175: multumesc , la fel ! Dumnezeu sa va dea numai bine deoarece sunteti copii si meritati !
floridorin903: multumim!
tigrulcelbun175: multumesc, mai facut cel mai fericit daca munca mea a fost răsplătită prin tine ( daca ti a fost de folos tie si a fost bine, rezumatul si celelalte ),!
floridorin903: dar am mai pus o intrebare daca vrei sa ma ajuti si acolo
tigrulcelbun175: mai tarziu am sa incerc sa vad ,acum am niste teme de facut . Dacă am sa pot te ajut, daca ai sa vezi ca nu am sa iti fac tema sa nu te superi pe mine, la gramatica nu sunt asa de bun mai gresesc uneori, alteori le fac bine , deci daca pot mai tarziu am sa vad daca pot sau nu pot sa iti fac tema .
floridorin903: nu o mai face,o voi face eu
Alte întrebări interesante