Rezumatul textului! Clasa A Şasea!
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Era o noapte friguroasa .Un băiat foarte sărac vede un câine care chiar mai puțin s-o murea de foame. Băiatul avea o bucata de pâine la el și sa hotărăște sa i-o dea cățelului. Baiatul era slab și palid, nimeni nu ii băgau în seama toți se grăbeau sa jungla la casele lor.
Ei adormise .Băiețelul nu avea părinți cel puțin avea o matusa malefica ,îl bătea dacă nu aducea banii de la cerșit. Baiatul își amintește ca într-o zi când mergea pe strada a văzut un câine foarte slab din cauza foametei ,a luat o bucata de pâine și i-a pus sa mănânce painea. El era chiar cainele cu care este acum, și ei doi de atunci au rămas prieteni
Din păcate peste 3 zile baiatul a murit ,cățelușul îl urma era foarte trist. Când se sapa groapa cainele a scot un urlet dureros. Oamenii ii aruncau pâine dar el nu voia sa mănânce. A doua zi au vrut sa pătrundă pe morminte câini infometati. Cine ar fi putut fi mai credincios?
Răspuns:Micul baiat intalneste un caine,fiind milos ii ofera o bucatica de paine,o mananca linistiti amandoi.Saracul baietas nu avea pe nimenea drag asa ca la inceput cainele cu baiatul devin prietenii cei mai buni si trec peste tot doar impreuna,chiar si dormeau amandoi in tristete.Dar intro zi un lucrator il zarise pe baiat,si il striga ,baiatul nu raspunsese.Cadravul copilasului era transportat de o caruta ,iar in urma lui cainele credincios care pana la ultima suflare a fost un prieten adevarat stapanului.
Explicație:Redactarea rezumatului este precedată de următoarele etape citirea atentă a textului, identificarea momentelor acțiunii, situația inițială ,desfășurarea acțiunii, situația finală .3 delimitarea fragmentelor întocmirea planului simplu de idei care conține idei principale . In redactarea rezumatului ținem cont se relatează pe scurt întâmplările fără comentarii și aprecieri nu se folosește dialogul nu se rezolvă portretele descriptive sau portretele descriptive ale personajelor Nu se folosesc citatele se recomandă folosirea verbelor la timpul prezent se folosește persoana a 3 evitați repetițiile prin sinonime legătură se realizează prin cuvintele precum apoi după aceea la început.