Limba română, întrebare adresată de Siameza, 9 ani în urmă

Rezumatul textului " legenda Florii-Soarelui"

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de GeorgeSuharu
6
O legenda din Grecia antica povesteste despre o nimfa, pe nume Clytie, ce purta un frumos vestmant impletit din algele verzui ale marii. Intr-o zi, o sirena i-a trezit curiozitatea printr-un cantec maiastru care descria o minunata lumina de aur aflata deasupra apei. Clytie si-a dorit, imediat, nespus de mult, sa o vada!

Ea a inotat deasupra marii, si s-a catarat pe un mal abrupt. In acest fel, a putut zari lumina aurie pomenita in cantecul sirenei.... Nu era nimic altceva decat soarele. Pentru noi, oamenii obisnuiti a-l vedea inca de la nastere, acest astru poate pare un lucru comun, dar nu si pentru nimfa noastra, care ii putea admira pentru prima data mareata-i stralucire! A ramas, asadar, cu ochii atintiti spre soare toata ziua, din zori si pana la apus. Atunci cand, in cele din urma, s-a intors pe malul marii, si s-a privit in oglinda apei, a descoperit ca parul ei de aur se transformase in niste petale galbene, iar rochia sa din alge se preschimbase intru totul in frunze. Mai mult decat atat, picioarele sale micute devenisera radacini! Clytie era acum o floare a soarelui,o micuta imagine ce incerca sa o imite pe cea a imensului soare pe care ea il iubea atat de mult.

Incepand cu acea zi, floarea soarelui isi indreapta neincetat, toata ziua, fata catre soarele ce calatoreste mandru de-a lungul cerului.


Alte întrebări interesante