Limba română, întrebare adresată de brainlyerica, 8 ani în urmă

REZUMATUL VA ROG REPEDE! DAU COROANA!
Popa de aci înainte sta mai bucuros în dosul casei. Era lucru minunat și frumos — așa brazde și printre brazde, pe ici pe colea, câte un fir de păpușoi abia încolțit. Cu toate acestea, popa se scărpina câteodată, ba foarte adeseori, după ureche. Părea că tot îi mai apasă ceva pe inimă. Era lucru greu, de care nu cuteza a se prinde: pământurile din țarină. Până acum le-a fost dat în parte; acum nu știa ce să facă cu ele. I-ar fi plăcut ca să le lucreze însuși. Să-și vadă el semănăturile lui, să meargă la ele cu preoteasa, apoi la toamnă... Era lucru foarte ademenitor!
S-a făcut multă vorbă cu preoteasa asupra acestui lucru. Trebuiau cai, trăsură, plug, slugă, grajd. O mulțime de lucruri trebuiau. Iară popa nu se prea pricepea la plugărie... Și totuși, straturile erau verzi, păpușoiul încolțea. Popa își întări gândul; luă rămășița din zestrea preotesei, care sta încă încuiată în ladă, și se apucă de muncă.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Anonima223
1
~rezumat~
Popa era bucur in dosul casei , printre brazde. Popa se tot gandea la pamantul pe care il avea. Nu stia ce sa faca cu el. El voia sa il lucreze el insusi , dar nu avea talent la plugarie. A discutat cu proeteasa , si au vazut ca le trebuiau o multime de lucruri :cai , trasura , plug , sluga si grajd. Si totusi straturile de pamant erau verzi si porumbul incoltea. Popa pana la urma lua ramasita din zestrra preotesei si se apuca de lucru.
**sper ca te-am ajutat**
Alte întrebări interesante