Matematică, întrebare adresată de izabelaparaschiv55, 8 ani în urmă

rezumatull povestii sobiecki si romani ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nahiwariuchiha
2

Răspuns:

Dupa razboiul cu turci Sobieski si armata lui se indreptau spre Poloniei trecand Moldova.Aceastia erau infometati!Din departare au vazut Cetatea Moldovei si au crezut ca inautru se afla praf de pusca ,merinde,si averi.Acesta avea doi hatmani Pototski si Iablonovski. Potoksi in incuraja sa atace cetatea iar Iablonovski il sfatuia sa isi continuie drumul spre casa.

In cetate se aflau 18 plaiesi,al 19 lea vine sa anunte ca totul este in regula.Toti acrsti plaiesi ascultau de unul mai in varsta.In tot acest timp din departare se zareste armata lui Sobieski venind.La poarta cetati era un sol trimis de Sobieski.Batranul vorbesti cu el si nu accepta sa prea cetatea.Asa ca Sobieski s a luptat cu plaiesi din cetate 5 zile.

Batranul si fiul lui au discutat si au decis sa predea cetatea polonezilor dar cu conditia sa ii lase sa plece deoarece din 19 plaiesi au mai ramas 9 din cate 3 raniti.Sobieski a acceptat dar cand a vazut ca erau asa de multi in viata si el si a pierdut atati soldati a decis sa ii spanzure dar Iablonovski i a amintit ca a facut o promisiune.Regele ii multumi ca l a oprit din a face o fapta defaimanta ii dadu la fiecare dintre plaiesi cate 50 de zloti si le spuse sa zica la toti ca s au impotrivit regelui de polonia timp de 5 zile.

Plaiesi s au retras in satele din vale si Sobieski s a intors cu armata sa inapoi in tara lui lasand cetatea ca un schelet de urias in pustiu.

Spor la teme


izabelaparaschiv55: mssss
Alte întrebări interesante