Limba română, întrebare adresată de danna96, 8 ani în urmă

Rog urgent !
Scrie un eseu ,,Adolescentul în ziua de azi şi dintotdeauna este ...,,
Mulțumesc ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de daniel835
2

Răspuns:

Adolescentul de azi și dintotdeauna poate este diferit din punct de vedere al preocupărilor, însă, trăirile au rămas la fel de-a lungul timpului. Perioada adolescenței este încărcată de zbuciumul firesc pe care-l aduce pubertatea, prin schimbările fizice și psihice.

  În ziua de astăzi, adolescenții au cu totul alte preocupări față de cei din trecut, fiind mult mai conectați la tehnologie, la rețelele de socializare care au un impact enorm asupra lor și fiind, poate, mult mai grăbiți datorită schimbării tendințelor de orice fel. Deși se observă o schimbare în această sferă, trăirile sale au rămas, în fond, la fel. Un adolescent trăiește orice emoție mult mai intens, ajungând adesea să formeze o dramă, o poveste tragică dintr-o inimă frântă, un eșec sau, din contra, să supraaprecieze un succes. De aceea, mulți adolescenți se împart în două tabere: cei prea nesiguri pe ei și cei mult prea siguri pe propriile forțe. Desigur, aceste extreme sunt necesare pentru adolescent, astfel acesta ajungând în această perioadă să învețe să se înțeleagă, să se asculte și să se educe pe sine.

  De asemenea, sprijinul din partea părinților și a celor apropiați este necesar pentru o trecere mai ușoară peste această etapă a vieții care este, din punctul meu de vedere, cea mai frumoasă, tocmai prin trăirile atât de profunde pe care le simte un adolescent. Practic, omul, care este copilul de ieri, devenit astăzi adolescent, se lovește de laturi negative ale vieții: frustrări, suferințe, îndoieli, remușcări, regrete, care-l copleșesc. Acestea sunt normale în doze moderate, dar primul contact cu orice va fi puternic pentru adolescent, de aceea este necesar ca acesta să discute cu părinții. Astfel, se formează o punte între părinți, care au trecut prin această perioadă în tinerețe și copilul lor, adolescent. Datorită comunicării, a literaturii și a observației altor perspective pozitive asupra vieții, adolescentul va ajunge la un echilibru benefic, care îl vor forma un adult remarcabil.

   În concluzie, indiferent de influențele și curentele care modifică societatea de-a lungul timpului, adolescentul va avea nevoie întotdeauna de sprijin și de comunicare din partea părinților și a oamenilor apropiați, pentru a se regăsi pe sine și a deveni un adult echilibrat    sper ca team ajutat

Explicație:

Alte întrebări interesante