Limba română, întrebare adresată de Andreas01, 9 ani în urmă

Rolul artei in educatia tinerilor. Text de tip argumentativ, 15-20 de randuri

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de riteaalin
64

Arta a avut mereu misiunea de a dezvolta omul din punct de vedere intelectual, lăsându-l să-și exprima trăirile, dar mai exact sentimentele prin ceea ce ii place cel mai mult să facă. Din punctul meu de vedere arta este un mod de exprimare a sentimentelor si a trairilor, prin intermediul careia publicul intelege starile artistului si isi poate dezvolta mintea. 

In primul rand,  când facem referire la artă , nu ne referim neaparat doar la desen ,pictura ,dans sau muzica,Deoarece și o poezie , o nuvela sau orice altă operă literară poate fii considerată artă sau chiar performanțele sportive pot ajunge la stadiul de artă. Pentru că orice lucru făcut cu dedicare si multă muncă poate evolua până într-un stadiu îndeajuns de avansat în cât să ne bucure, să ne motiveze și să ne crească încrederea in noi.

In al doilea rand, arta ne ajuta sa ne largim orizonturile, sa privim lumea cu altai ochi, cu ochii artistului care o realizeaza, astfel dezvoltandu-ne imaginatia si cunostiintele generale. Arta trebuie să impresioneze receptorul, să-i transmită o stare, o emoţie, o reflecţie, în funcţie de opera respectivă. Astfel, o creaţie trebuie să atingă sensibilitatea celui ce o vizualizează, emoţionându-l, creându-i o înălţare, o bogăţie spirituală.

In concluzie, arta este are mai multe forme, plecand de la desen,pictura, ajungand pana la sport iar rolul ei este acela de a de a sensibiliza sufletele oamenilor prin reprezentarea artistică a unui lucru, de a îmbogăţi imaginatia privitorilor si de a le oferii o alta perspectiva asupra unumitor lucruri.

Alte întrebări interesante