Limba română, întrebare adresată de razvanciobanu, 9 ani în urmă

Rolul modelelor in desavarsirea conduitei morale a adolescentilo

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de daniela781
0
Eu consider ca avem nevoie de modele in viata deoarece in acest fel ne putem ghida viata dupa viata persoanei care o consideram demna de urmat. Noi ne alegem un model in viata inca din copilarie. Alegem oamenii care ne-au impresionat cu faptele si realizarile lor marete sau care practica meseria la care si noi o visam. De cele mai multe ori copiii si tinerii din ziua de astazi privesc cu interes vedete, actori si cintareti. Chiar daca acesti oameni populari par fericiti de multe ori nu este asa. Un model demn de urmat poate fi chiar un membru al familiei noastre. Putem sa gasim in unele persoane si lucruri pe care nu le dorim in viata noastra. Cel mai bine e sa luam fiecare lucru bun din fiecare persoana cu care venim in contact si sa ne construim un caracter exemplu pentru altii. 
Eu cred ca fiecare persoana are nevoie de un model in viata, de o persoana pe urmele careia sa calce. Ne dam seama ce sa ocolim in viata privind la propriul nostru model, evitind greselile sale.
Consider ca trebuie sa avem cu grija persoana pe urmele careia vrem sa pasim iar persoana respectiva sa coincida cu ce ne dorim sa devenim!
Alte întrebări interesante