Limba română, întrebare adresată de nagyrenata05, 9 ani în urmă

Rolul unui jurnal in viata omului text argumentativ


denyd97: in ce clasa esti ?
nagyrenata05: 11
denyd97: ok, o sa fac eu o incercare de raspuns. Ai vreo limita de randuri
nagyrenata05: mersi, 15-20 de randuri

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de denyd97
8
Marea parte a societatii, in special in cazul adolescentilor care tind sa judece nu prea limpede anumite situatii, priveste scopul jurnalului ca fiind destinat oamenilor frustrati ori incarcati de probleme dificile. Este partial adevarat pentru ca adesea simtim nevoia sa ne eliberam de toate necazurile si greutatile vietii vorbind cu cineva, iar in cazul in care persoanele din viata ta nu dovedesc o asa mare incredere, cea mai buna solutie o poate reprezenta un simplu catastif in care sa treci cateva amanunte. 
Pornind de la aceste premise, importanta unui jurnal este destul de semnificativa daca nu chiar esentiala, intrucat este o marturie a existentei tale si mai mult decat atat o culege de amintiri mai mult sau mai putin frumoase. Categoric, filele caietelului nu trebuiesc umplute doar cu momente negre, ci pot fi preponderente cele pline de viata si bucurii.
Pe de alta parte, gandul ca as putea gasi peste 20 de ani un mic jurnal in podul casei sau intr-un cufar vechi si uitat de toata lumea, m-ar putea motiva sa tin un jurnal, doar de dragul gandului ca voi putea rasfoi acele pagini, descifandu-mi gandurile care odinioara erau imposibile si mult prea dramatice. 
Concluzionand, importanta posesie unui jurnal consta in bucuria reamintirii variatelor clipe traite in diferinte contexte si imprejurimi pe care viata ni le ofera. 

denyd97: sper sa iti fie de folos, iar daca mai gasesc greseli le mai corectezi pe ici-colo
nagyrenata05: mersi tare mult :)
denyd97: nu ai pentru ce :*
Alte întrebări interesante