Ed. tehnologică, întrebare adresată de lauraplisc, 8 ani în urmă

RORTOFOLIO Documentați-vă şi realizați o prezentare Power Point despre spaţiile verzi din loca- litatea voastră, având în vedere ampla- sarea, speciile de plante, importanta/ necesitatea existentei acestor spatii verzi pentru calitatea vieţii. DESPRE TULCE VA ROG!!!!!! dau coroana si fffff multe puncte ​ doar informații, nu vreau Power Point!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de elissa209
1

Munţii Măcinului se încadrează altitudinal între 7 şi 467 m, reprezentând zona cea mai înaltă a Podişului Dobrogean, fiind situaţi în apropierea limitelor vestice ale Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Parcul Naţional Munţii Măcinului se întinde pe o suprafaţă de 11.321 ha, din care 3.651 ha reprezintă zonele strict protejate, zonele tampon totalizând 7.670 ha. Astfel, aceasta reprezintă cea mai întinsă suprafaţă disponibilă în prezent, în care se urmăreşte conservarea unui număr maxim de specii, indivizi din fiecare populaţie, clase de vârsta pentru plante şi resurse de hrană, în special pentru prădători. Aceasta ar putea permite persistenţa pe termen lung a ansamblului florei şi faunei, prin evitarea creşterii ratelor de dispariţie datorită fragmentării. În Munții Măcinului sunt catalogate 24 de habitate prioritare, acestea fiind caracterizate printr-un grad de conservare mare întrucât găzduiesc specii amenințate. Un astfel de habitat unic în lume este pădurea de fag dobrogeană ce formează o insulă relictară aflată la 300km distanță de cele mai apropiate făgete carpatine.

Sper că te-am ajutat! ;)))

Succes!


elissa209: coroana?
Alte întrebări interesante