Istorie, întrebare adresată de MangoDav, 8 ani în urmă

Sa dovedim ca ne tragem din romani
Teoria lui A.D. Xenopol
legături între români și romani
este pentru un proiect (pe net nu am găsit dovezi ca ne tragem din romani) ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1

Răspuns:

Nu ai sa gasesti dovezi ca ne tragem din romani pentru ca este imposibil. Oricat de mult si-au dorit cei din Scoala Ardeleana sa dovedeasca ca ne tragem din romani, dovezile arheologice dovedesc contrariul.

Iata ce declara Cezar Bolliac, primul nostru arheolog, în 1858, că, dincolo de Traian, avem nişte strămoşi ,,mari şi tari”, cu care s-ar putea mândri orice neam: „Ne sfiim că dacă vom sfredeli trecutul mai înainte de Traian vom da peste daci şi s-o ivi atunci o picătură de Dac în vinele noastre? Apoi şi Dacii n-au fost ţigani, nici Muscali ca să ne ia pentru asta Muscalii, nici Austrieci ca să ne ia pentru asta Austriecii. Dacii au fost o naţie mare şi tare după cum spun istoricii lui Kiru, a lui Darie, a lui Alexandru, ai lui Lisimak şi chiar ai lui Traian”. Prin unele virtuţi – religie, legi, meşteşuguri – îi plasează înaintea grecilor şi romanilor: „Au avut o religie sublimă, bazată pe nemurirea sufletului, pe când Grecii şi Romanii putrezeau în materialismul cel mai nenobil, aveau legi drepte, bazate pe libertate, pe când Grecii aveau Iloţi şi Romanii robi, circuri şi gladiatori, aveau o limbă în care Ovid a putut să scrie un poem lung ca acelea ce avea obiceiul să facă şi în care Abaris preda ştiinţe exacte şi metafizice […], aveau arte şi meşteşuguri, se îmbrăcau bine, erau bine armaţi, băteau monete în metale preţioase, pe când germanii şi alte naţii nici că visau de monete şi pe când romanii nu băteau de cât aşi grosolani de aramă…”.

Studiul de paleogenetică realizat în Germania în anul 2012, de domnul Prof. univ. dr. Alexander Rodewald, directorul Institutului de Biologie Umană şi Antropologie al Universităţii din Hamburg, şi de doamna Dr. Georgeta Cardoş, cercetător ştiinţific biolog, specialist în genetică atestă noi informaţii privind originea poporului român. Potrivit concluziilor acestui studiu, populaţia actuală a României este clar înrudită cu populaţiile care au locuit pe teritoriul României în epoca bronzului şi a fierului, adică acum 2.500 – 5.000 de ani, un lucru care pune în evidenţă continuitatea acestui popor, în pofida tuturor vicisitudinilor istoriei. Înainte de a se aduce în discuţie şi celelalte concluzii uimitoare ale studiului, care răstoarnă teoria romanizării Daciei şi a descendeţei romane a poporului român, e bine de observat ce este paleogenetica şi ce a presupus această cercetare, realizată în Germania.

Aici ai ADN-ul populatiilor europene. Ai sa vezi cat de "romani" suntem noi si fratii nostri de peste Prut.

https://eupedia.com/europe/european_y-dna_haplogroups.shtml

Alte întrebări interesante