Limba română, întrebare adresată de ccrinuta, 9 ani în urmă

sa fac o copunere de 7 propozitii padurea in toamna

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Dienutzaaaa
15
Toată padurea a amorțit.Vântul călduț leagănă crengile copacilor care par adormiți.Soarele a fugit de pe cer de parcă este la maraton.Natura este intr-o continuă transformare.Cerul sta supărat.Satul doarme.Fumul gros iese domol pe horn. Animalele s-au adapostit în vizuinile lor. Toți copiii stau în casă la caldura deoarece afara e frig. Bate un ger de te ia pe sus.Această este Dna Toamna care bate la ușă noastră.
Răspuns de angelamarya332
9
Padurea Toamna
Covorul colorat asternut pe cararea padurii ,exprima sosirea toamnei. Copacii goi,acum, asteapta ca plapuma de zapada sa se asterne. Soarele pal neglija aceasta padure,disparand incetul cu incetu. Iarba moale si catifelata se uscase,la fel si florile. Animalele care candva erau zglobi si vesele isi fac provizi pentru o perioada destul de lunga in care vor hiberna.
Nici o urma de viata nu se mai afla in padurea aceea toama,doar fosnetul frunzelor care se uscau se mai auzea.Parca si natura asteapta venirea iernii si cu ea se duce si sufletul paduri care candva vesel si colorat, acum trist si intunecat!
 Sfarsit! :D 
Alte întrebări interesante