Religie, întrebare adresată de Dianamirot, 8 ani în urmă

Să fim creativi
e
1. La Cina cea de Taină, Mântuitorul Hristos, ca semn şi pildă
de smerenie, a spălat picioarele ucenicilor. Pornind de la exem
plul Său din lectura alăturată, alcătuiește o compunere de 7-1
rânduri în care să descrii virtutea smereniei şi să prezinți o situ
ie în care poți da dovadă de aceasta.
foliurară contină sub formă de t​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de danielpetrupasc
2

Răspuns:

Smerenia este principala virtute promovată în creștinism. Este opusă mândriei, păcatul de care s-a făcut vinovat diavolul și motivul căderii sale.

Harul Domnului Nostru Iisus Hristos, respectiv ajutorul de la acesta la vreme de nevoie, este dat celor smeriți. Domnul Iisus ne-a dat o pildă de suferință, de îndelungă răbdare și de smerenie prin întreaga Sa viață, dar mai ales prin Moartea Sa. El s-a pus pe cruce pentru ca noi să fim nevătămați. El a murit pentru ca noi să trăim.

Situația cea mai des întâlnită este smerenia față de aproapele. Când acesta se bucură și noi trebuie să ne bucurăm. Când acesta primește un cadou sau o notă bună și noi trebuie să ne bucurăm împreună cu el fără s-l ocărâm, iar la rândul nostru dacă primim ceva sau avem ceva mai mult decât aproapele nostru, nu trebuie să cădem în marele păcat al mândriei.

În concluzie, Domnul Iisus Hristos s-a smerit pentru ca noi prin aceasta să fim înălțați la rangul de Copii ai lui Dumnezeu. Singurul lucru cu care trebuie să ne lăudăm sunt slăbiciunile noastre, deoarece în slăbiciune și-n suferință puterea lui Dumnezeu este desăvârșită. Suferința șlefuiește nestemata sufletului, așadar să-i îmbărbătăm pe cei ce suferă și cu smerenie să ne plecăm viața sub Mâna ocrotitoare a lui Dumnezeu.

Explicație: Am scris mai mult pentru ca dumneavoastră să o puteți modifica dacă doriți să mai tăiați su să reformulați anumite enunțuri.

Domnul să vă binecuvânteze și să vă dea sănătate sufletească și trupească!


Dianamirot: suteti pocaita
Dianamirot: eu da nu vreau sa ma laud
Alte întrebări interesante