Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Sa presupunem ca pisoiul nostru a fugit, in cele din urma , de la stapana lui pentru a cauta aventura. Ce i s-o fi intamplat ? Alcatuieste o compunere narativa , de 80-100 de cuvinte, in care sa prezinti intamplarile prin care a trecut pisoiul. Utilizeaza pe langa nartiune, un alt mod de expunere invatat. Jurnal de vacanta clasa 6 pag 22 ex 7

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Kissa01
32
Soarele stralucea mai tare ca niciodata,norii pluteau repede pe cer dînd semn ca vremea se scurge repede,iar timpul nu sta pe loc.Era ,o gospodarie unde traia o familie nobila.Aceasta familie avea o pisica,asa de alba si de frumoasa,ca daca o pui în zapada nu o mai gasesti.Într-o zi,în aceasta gospodarie s-a nascut un matisor.Pisica a devenit mama.Dar matisorul era atît de neastîmparat si jucaus,încît cînd a crescut destul de mare si putea alerga a fugit de acasa.Nu intentionat.Toti au crezut ca nu se v-a întoarce.
Pisoiul a plecat în lume si a parcurs ceva drum pîna cînd a ajuns la un magazin.Acolo mirosea bine,caci era un magazin de carne.El a vrut sa manînce,dar din pacate,de cîte ori încerca sa intre,de atîtea ori îl alungau toti.
Am uitat sa va spun ca,desi,pisica era alba,pisoiul s-a nascut negru,cred ca dupa tata.Si deaceea toti îl alungau din cale.
Peste ceva timp a început sa ploua.Ciudat,caci toata ziua era cald si bine.
El a gasit un mic adapost,o cutie veche aruncata lînga magazin.Si ce noroc,în ea erau cîteva bucatele de carne.Pisoiul a mîncat si dupa aceea s-a culcat.
Au trecut 2-3 ceasuri.El s-a trezit,ploaia a încetat.Pisoiasul a plecat mai departe la drum sa mai caute ceva aventuri(sa mai vada lumea).A întîlnit în calea s-a niste cîini.Nu as spune ca erau turbati,dar cu siguranta erau rai.Pisoiul era cuprins de fiori si nu prea avea curajul sa sara în bataie,deaceea a luat-o la fuga.Unul mai sa-l prinda cu dintii sai ascutiti,dar pisoiul a scapat.În timp ce alerga a calcat în ceva si labuta începea sa sîngereasca.A stat putin pe gînduri:toata ziua a avut parte si de noroc si de ghinion.A înteles ca înca nu e pregatit sa înteleaga lumea.Pisoiul a pornit spre casa.Era tocmai si seara.Ce repede s-a scurs ziua.El a ajuns acasa fara puteri,însetat,obosit si flamînd.Nu a reusit sa intre în casa si a adormit afara.A doua zi- dimineata s-a trezit lînga mama sa,care îi lingea labuta însîngerata.Cred ca stapînii l-au gasit afara si l-au pus lînga mama lui.Ea însa era cam bolnava,fara puteri,dar cînd l-a vazut pe pisoias i s-a facut mult mai bine.
Bine ca s-a întors acasa,acum el în e siguranta si poate sa se bucure ca acasa îl asteapta familia si nu trebuie sa se simta bine în alta parte.

BUDINCUTA: Un rezumat se poate ?
aschiutu: De 12 randuri
Alte întrebări interesante