Religie, întrebare adresată de popaelenapopa, 8 ani în urmă

Sa realizam un eseu in care sa descriem cum ne-am imagina viata omului fara regulile bisericesti

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de SaraBya
0
Inca de la crestie Dumnezeu a dat omului libertatea de a alege, nu l-a ingradit intr-un spatiu, ca pe un robot, spunandu-i ca are voie numai intre limitele astea. Cu toate acestea, El a dat omului porunca, in gradina Edenului, sa nu manance din "pomul cunostintei binelui si raului" ca sa nu moara. Datorita neascultarii lui, omul s-a departat de Dumnezeu, a inceput sa cunoasca si simta ceea ce cunoastem si noi astazi: binele si raul, suferinta, etc. Pe scurt, pt rascumpararea si mantuirea omului a trimis Dumnezeu pe Insusi Fiul Sau Iisus Hristos. Rascumparare din moarte, pacat, nelegiuire...
Sa ne imaginam ca omul ar veni in contact cu biserica si implicit cu Dumnezeu, dar pastrandu-si regulile lui, formele lui, dorintele si ambitiile lui - fiecare se roaga cand vrea, il lauda pe Dumnezeu cand vrea, se impartaseste cand vrea cum vrea el...si exemplele pot continua. In asemenea situatie, ce s-ar intampla?! Ar fi un haos daca fiecare ar face ce vrea in biserica. De aceea, consider ca, atunci cand credinciosul se apropie de Dumnezeu si-L cauta pt mantuire, trebuie sa se supuna calauzirii lui Dumnezeu pe care o da, de foarte multe ori, prin biserica. Dumnezeu este un Dumnezeu al oranduielii, al ordinii nu al haosului si al tulburarii.
(Ca o paranteza, de aceea, cand vine credinciosul la biserica se simte eliberat, plin dr liniste sufleteasca, de pace etc deoarece a intrat in prezenta Bunului Dumnezeu si Acesta elimina haosul, nelinistea din viata noastra).
Supunandu-ne regulilor bisericii si implicit regulilor Sfintei Scripturi niciodata nu vom da gres in a-L gasi pe Dumnezeu si a primi mantuirea si linistea sufleteasca.
Sunt multe de zis pe acest subiect, dar sper ca ți-ai facit o idee...si cam greu dd scris de pe tel...
Alte întrebări interesante