Chimie, întrebare adresată de sofiaudriste, 8 ani în urmă

Sa rezolve cineva asta va rog
Trebuie sa completați dor spatule punctate
Dau coroana

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MihaiN16
7

Răspuns:

Capitala Chimiei este orașul Sistemul Periodic în care locuiesc cei mai distinși locuitori ai țării - elementele chimice. Arhitectura orașului este deosebită: clădirile înalte sunt numite grupe, străzile drepte - perioade, apartamentele de lux - căsuțe ale elementelor chimice.

În capitală locuiește regele împărăției Chimia - Aurul, într-un castel imens și strălucitor. Aurul este un metal nobil și are simbolul chimic Au.

Prim-ministrul statului este domnul Oxigen, care asigură respirația tuturor organismelor vii. Simbolul chimic al Oxigenului este O.

Ministrul Sănătății este domnul Clor. Având simbolul chimic Cl, el distruge bacteriile, asigurând un mediu sănătos de viață.

Ministru al Educației este domnul Fosfor. Fiind elementul vieții și al rațiunii, el este absolut necesar creierului uman. Se notează prin P și se găsește în pește, pâine etc.

Ministrul Securității de Stat, domnul Plumb, element notat prin Pb, utilizat la producerea gloanțelor, este un metal foarte greu.

Ministerul Construcțiilor este condus de Siliciu, care constituie 26% din scoarța terestră. Se notează prin Si și se întâlnește sub formă de argilă, nisip, dar și în păr, ficat, piele, sânge. Se găsește în măsline, ridichi, coacăze negre.

Medic-șef al Spitalului Central din Împărăția Chimia este Iodul. Are simbolul chimic I și fortifică imunitatea organismului, contribuie la procesul de creștere și asigură sănătatea unghiilor, a dinților.

Bromul este șeful secției "Neurologie" a Spitalului Central. Bromul, Br, intră în componența sângelui, ficatului și mai ales a creierului. În caz de tulburări ale sistemului nervos, medicii recomandă preparate cu brom.

Secția de traumatologie este condusă de domnul Calciu. Se notează prin Ca și asigură rezistența oaselor.

În magazinul central din orașul Sistemul Periodic ne vom opri la obiectele din Argint. Are simbolul Ag și în antichitate era considerat ca metal cu forțe tămăduitoare.

Succes! :)


sofiaudriste: Multumesc
MihaiN16: Cu drag!
Alte întrebări interesante