Sa se afle x din urmatoarea proportie: 2x-1 supra 3=x+3 supra 2. Ajutati-ma,va rog!
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
2(2x-1)=3(x+3)
4x-2=3x+9
4x-3x=9+2
x=11
4x-2=3x+9
4x-3x=9+2
x=11
Răspuns de
1
2x-1/3= x+3/2 ⇔ imultesti miejii intre ei si factorii intre ei asa:
(2x-1) ×2 = (x+3)×3 ⇔ 4x-2=3x+9 ⇔ 4x-2-3x-9=0 ⇔ x-11=0 ⇔ x=11
Daca nu ai inteles ceva ma intrebi.
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Informatică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Biologie,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Biologie,
9 ani în urmă