Sa se arate ca sin(a+b)sin(a-b)=sin^2a-sin^2b, oricare a, b apartine lui R.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
8
cos(x+y) = cos(x)cos(y) - sin(x)sin(y) (*)
cos(x-y) = cos(x)cos(y) + sin(x)sin(y) (**)
Scădem (**) cu (*):
sin(x)sin(y) + sin(x)sin(y) + 0 = cos(x-y) - cos(x+y)
⇒ 2sin(x)sin(y) = cos(x-y) - cos(x+y)
Înlocuim x = a+b, y = a-b
⇒ 2sin(a+b)sin(a-b) = cos[a+b-(a-b)] - cos(a+b+a-b)
⇒ 2sin(a+b)sin(a-b) = cos(2b) - cos(2a)
⇒ 2sin(a+b)sin(a-b) = 1 - 2sin²(b) - [1 - 2sin²(a)]
⇒ 2sin(a+b)sin(a-b) = 1 - 1 + 2sin²(a) - 2sin²(b)
⇒ sin(a+b)sin(a-b) = sin²(a) - sin²(b)
Răspuns de
3
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă