Sa se arate ca urmatoarea expresie este patrat perfect: E=(x+1) la patrat inumltit cu (x patrat +1) plus x patrat .
Rezultatul de la sfarsitul manualului este E= (x patrat +x +1) totul la patrat
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
14
E = ( x+ 1 )²·( x² + 1) + x² =
= (x² + 2x + 1 ) · ( x² + 1 ) + x² =
= [ ( x² + 1 ) + 2x ] · ( x² +1 ) + x² =
= ( x² + 1 )² + 2x· ( x² + 1 ) + x²
binom
a² + 2ab + b²
= [( x² +1) + x ] ² = ( x² + x +1 ) ²
= (x² + 2x + 1 ) · ( x² + 1 ) + x² =
= [ ( x² + 1 ) + 2x ] · ( x² +1 ) + x² =
= ( x² + 1 )² + 2x· ( x² + 1 ) + x²
binom
a² + 2ab + b²
= [( x² +1) + x ] ² = ( x² + x +1 ) ²
Alte întrebări interesante
Engleza,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Istorie,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă